Kezdőlap határtalanul

Vezetőképző Kárpát-medencei középiskolásoknak – Rákóczi Szövetség

Harmincadik alkalommal szervezett középiskolás fiataloknak vezetőképzőt a Rákóczi Szövetség Az immár hagyományos programon a közösségi tevékenységek kerültek a középpontba, kiemelt hangsúlyt fektettek a diákok közéleti tevékenységbe való bekapcsolódására és a magyar ifjúság értékközpontú képzésére.


Forrás: Salgótarjáni Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája honlapja

 

„A Rákóczi Szövetség harmincadik alkalommal rendezi meg Kárpát-medencei középiskolásoknak a vezetőképzőt, amelyen 33 iskola mintegy száz diák és tanár képviselője vesz részt február 16. és 18. között. A programok között szerepel a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum látogatása, előadások és élménypedagógiai foglalkozás is.
A vezetőképző központi témája hagyományosan az érték és az ifjúság gondolat köré szerveződik. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a kapcsolatépítésre és elősegítse a középiskolai szervezetek munkáját. A szövetségnek a Kárpát-medencében 270 középiskolában működik ifjúsági szervezete.”- olvasható az MTI honlapján.

Forrás: 
MTI 2018. február 17., szombat 12:07

Csoportkép a Rákóczi Szövetség honlapjáról
http://rakocziszovetseg.org/

 

„A vezetőképző központi témája hagyományosan az érték és az ifjúság gondolat köré szerveződik.

A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a kapcsolatépítésre, elősegítse a középiskolai szervezetek munkáját, illetve egy tartalmas és jó hangulatú együttlétet teremtsen a résztvevőknek.”- tudhatjuk meg a Rákóczi Szövetség honlapjáról.

A programban előadások, kulturális, szórakoztató és csapatépítő elemek szerepeltek.

A Rákóczi Szövetségről:

„Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében, valamint II. Rákóczi Ferenc Nagyságos Fejedelem szellemi örökségének népszerűsítése. Az anyagi segítségnyújtás mellett kiemelkedően fontos a szomszédos országokban kisebbségben élő magyarság oktatásügyének, kultúrájának támogatása, valamint a Kárpát-medencei magyarság összetartozás-tudatának erősítése. A Rákóczi Szövetség központi irodája és a Kárpát-medence szerte működő közel 470 helyi szervezete révén gazdag programsorozatot valósít meg minden évben. A Szövetségnek több mint 270 Kárpát-medencei középiskolában működnek ifjúsági szervezetei, taglétszáma meghaladta a 18 ezret.”

Forrás:A Rákóczi Szövetség Facebook oldala

 

 

  1. fotó forrás:

Salgótarjáni Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája honlapja

 

Előző cikkMi köze a robotikának a kukoricatöréshez és a disznóvágáshoz? – Törökfaluban (Szerbia) jártunk
Következő cikkLezajlott az Estöri Kreatív Történelmi Verseny középdöntője