Kezdőlap IKT

5 mód, hogy felkészüljünk a tavaszi felfrissülésre – a digitális térben

Közeledik a tavaszi nagytakarítás ideje, ráadásul itt a hosszú hétvége: a megtisztulás, frissülés jegyében érdemes a digitális világunkban is rendet tenni, átnézni a zavaró, oda nem illő, felesleges elemeket. A Sulinet oldalon nemrég egy kihívásra hívta az érdeklődő netezőket. Ez most ismét aktuális! Az olvasók az öt nap során minden nap újabb és újabb feladatot kaptak, amelyek - a weboldalukon olvashatók szerint - abban segítettek, hogy "megszabadulj az az online porcicáktól és kisöpörd a digitális koszt az életedből. Érdekli, hogyan? Azonnal elkezdhető!

“DIGITÁLIS NAGYTAKARÍTÁS – 1. NAP

Dobáld ki a felesleges holmikat: számold fel az ideiglenes tárolókat!

Hirdetés

Ahogy az asztalodon, konyhapulton, lakásban is kell időnként takarítani, felesleges dolgokat összeszedni, rendet rakni, ugyanúgy a számítógépben is meg kell ezt tenni. Fő a rendszeresség! Töröld a gépedről az ideiglenes elemeket, fájlokat!

Na, és hogyan? Kezdd a felesleges, már nem használt fájlok törlésével! Mivel a böngészők is tárolják a meglátogatott weboldalak elemeit, illetve majdnem minden program készít a működése közben ideiglenes feljegyzéseket, átmenetileg tárolt adatokat, amiket aztán “elfelejt” letörölni. Ezeknek az állományoknak van egy közös tárolóhelye a Windows rendszerben, amit érdemes időről időre (mondjuk 1-2 havonta) meglátogatni, és az ott felgyűlt felesleges állományokat törölni.

Erre a takarításra alapvetően két módszer létezik…”

A részletek, az öt napos kihívás feladatai, linkgyűjtemény, részletes leírás a Sulinet honlapján: