Kezdőlap osztályfőnök

Pedagógusoknak is segíthet a megújult a Nemzeti Pályaorientációs Rendszer

A Pályaorientációs és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzést országszerte több mint 3 és fél ezren végezték el, közöttük több mint 2200 fő pedagógus, akik a jövőbeni szakmai hálózatot alkotják. Próbálja ki, mit tud ez a portál és hogyan segíti a pedagógusokat, diákokat? Az orientpress.hu cikke a fejlesztésről.

A pályákról beszélgetni is könnyebb a portál segítségével

„Életünk során sokszor kerülünk abba a döntési helyzetbe, amelyben tudnunk kell milyen képzést válasszunk, milyen irányba folytassuk karrierünk továbbépítését. Az egész életen át tartó pályaorientáció fő célja a döntési helyzetek támogatása továbbtanuláskor vagy álláskereséskor, az általános iskolától egészen a nyugdíjig. A TÁMOP-2.2.2–12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése’ elnevezésű kiemelt projekt mindezen célok hatékony megvalósításához járult hozzá 2012 és 2015 között.

A rendelkezésre álló 2,7 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával az általános- és középiskolások, valamint a pályamódosítók és álláskeresők szakmai támogatását célozta meg. A projekt olyan szolgáltatói és információs eszközrendszert épített ki, amely elősegíti az egyének optimális képzési és munkavégzéssel kapcsolatos döntéseit.”

A cikk folytatása az orientpress.hu-n itt olvasható.

 

FORRÁSorientpress.hu
Előző cikkPulszky-estek – irodalmi sorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban
Következő cikkDigitális társadalom – digitálisan intelligens polgárok?