Kezdőlap hírmozaik

    Mi lesz ezen a héten a MI-programunk?

    A moderniskola.hu (MI) ezen a héten is folytatja interaktív szolgáltatásait: lesz Kitekintő, amikor is a finn oktatási rendszert ismerhetjük meg, kérdezhetjük a szakértőt az internetes biztonsággal, adatvédelemmel, internetes források kezelésével kapcsolatban és lesz megint egy "celebtanár" interjúnk is. Tartsanak velünk a moderniskola.hu interaktív 2.0. felületén is!

    ujmodserniskolaoldal

    A moderniskola.hu (MI) ezen a héten is folytatja interaktív szolgáltatásait.

    Milyen konkrét programokkal várjuk Önöket május első hetén?

     Ha kedd, akkor Heti Kitekintő!

    infoterem05.03.. kedd: Heti Kitekintő rovatunkban tallózunk a külföldi szakirodalomból, világjáró szerzőink tapasztalataira építve oktatással kapcsolatos újdonságokat mutatunk be, új irányzatokat, technológiákat, pedagógiai megoldásokat, iskolákat, ottani rendszereket. Ezen a héten ebben a rovatban  olvasható egy beszámoló a finn oktatási rendszerről, a jó gyakorlataikról, a jelenlegi helyzethez vezető útról, Csutak Zsolt középiskolai tanár, oktatáskutató élményeire és elemzéseire fókuszálva.

     05.04-én, szerdán szakértővel beszélgethet!

    A moderniskola.hu februárban indult, ingyenes szolgáltatásával kérdezhet szakértőnktől, akár online csetelhet hetente más téma szakértőjével, aki oktatással kapcsolatos témákban jártas. Ezen a héten: Farkas Bertalan Péter a vendégünk. 

     

    Farkas Bertalan Péter, földrajz-történelem szakos tanár, geográfus, projektmenedzser, tananyagfejlesztő. Nyitott szem és fül, érdeklődő fiatal oktatásszemlélő- és vizsgáló. Szakterületei: földrajz szakmódszertan, tananyagfejlesztés, IKT módszertan. A Tér-Idő blog szerzője, szerkesztője. Kiemelten foglalkozik az internetbiztonsági témákkal.

    farkasBertalan
    A következő témákban fordulhat hozzá:

    – internetbiztonsággal,

    – internetes adatvédelemmel,

    – közösségi oldalak adatvédelmi beállításaival,

    – a biztonságos online jelenléttel, illetve

    – ebiztonsággal kapcsolatos esetekkel, problémákkal kapcsolatban.

    Tartson Ön is a moderniskola.hu -val, kövessen minket a Facebook-on is, hívja meg ismerőseit, ossza meg posztjainkat!

    Legyen naprakész, felkészült a köznevelési szakportálunk szolgáltatásainak igénybevételével. Itt sok mindenre választ kap, amit a pedagógusként a csoportszobában, a tanteremben azonnal felhasználhat, felkészülésben, módszertanban is segít.

    05.05. csütörtök: Egy csésze kávé egy celebtanár-ral!

    karoly
    Novák Károly, pedagógus

    Ez az érdekes szókapcsolat nemrég bukkant fel, főleg az online sajtóban. A “celebtanár” a moderniskola.hu értelmezésében olyan pedagógus, aki az új médiát jól ismeri, a megjelenési lehetőségeket, köztük a videómegosztókat vagy a közösségi oldalakat is aktívan és értékteremtően használja, diákjaival, szülőkkel, pedagógus-társaival online kapcsolatokat is épít és ápol. Új eszközök, technológiák, szemléletek iránt érdeklődik, kutatja a szakirodalmat, tudásával  segíti kollégáit. Természetesen minden technika és kütyü mellett egy lelkes, hivatástudatból, örömmel tanító – nevelő embert is megismerhetünk, ha egy celebtanárral kávézunk- akár csak virtuálisan is.

    A későbbiekben érdemes lesz a #celebtanar hashtag-et követni a Facebook-oldalunkon is, fontos fejlemények várhatók!


    Celebtanár a moderniskola.hu -n! 
    A februrá óta rendszeresen jelentkező heti interjúinkban beszélgetőpartnerünk Novák Károly, MIE Expert – Microsoft Innovatív Pedagógus szakértő,  aki rendszeresen fejleszti tanítási módszereit, több fórumon publikálja is ezeket és részt vett az idei Educator Exchange-en is!Néhány digitális lábnyom: „Az „Innováció a nyelvtanításban” című mesterprogramom megvalósítását dokumentáló kétnyelvű szakmai blogom: https://novakkaroly.wordpress.com/ A közös mesterprogamunk honlapja: http://kockalapok.hu/ A hatvani Innovatív Pedagógus Konferencián tartott előadásom: https://www.youtube.com/watch?v=wk8By0GACEk A LearningApp-es saját készítésű oktatási segédanyagaim: http://learningapps.org/user/novak Megosztásra is szánt digitális anyagaim: https://docs.com/novakkaroly ”

    Érdemes őt követni, megoldásait átvenni!

    Fedezzük fel együtt a moderniskola 2.0 oldalt!

    Fülöp Hajnalka
    főszerkesztő
    Modern Iskola

     

    Előző cikkA pedagógusok tisztelete – jobbá teszik a világot!(x)
    Következő cikkAz „Északi-fény” mutatja az utat? Avagy reflexiók a finn oktatási csodáról