Kezdőlap jó példák

Szeret tanítani, eredményes és ikt-t használ – bemutatjuk Bognár Amáliát

Digitális eszközök a tanórán? Számítógépes játék és papírvár-építés? És közben halad a tanulás és ez egy vidéki, nem alternatív iskola? Igen és igen! " Szeretném, ha motivált, vidám, felszabadult, érdeklődő, érzékeny, gondolkodó gyerekek kerülnének ki az általános iskolából a nevelésemnek köszönhetően." - ez is a célja az innovatív pedagógusnak, Bognár Amáliának, aki a csornai Általános Iskola és AMI magyar -történelem szakos tanára, és aki a divany.hu-nak adott interjút.

Bognár Amália (a képen az asztalnál ül) innovációjával és csapatával a budapesti Millenáris Központban az – Így tanulunk mi! – konferencián, 2015. október 21-én.

Jó látni, hogy egyre több pedagógus kerül be a médiába a tanításban alkalmazott innovatív szemlélete, élményszerű, gyerekközpontú oktatási-nevelési módszerei miatt is. Bognár Amália csornai magyar-történelem szakos általános iskolai tanárként nem ismeretlen a Moderniskola.hu olvasói előtt sem. „Irodalom a webes szupersztrádán” című projektjük bemutatást a portálunk is segítette az Így tanulunk mi! – konferencián és kiállításon, 2015.októberében.  Most a divany.hu cikkében Primillának meséli el inspiráló gondolatait a digitális oktatásról, élménypedagógiáról és értékelésről, motivációról és még sok másról.

„Ma már szinte minden gyerek zsebében ott lapul az okostelefon, ami éppen alkalmas arra, hogy az iskolai tananyagot érdekessé és izgalmassá tegyék vele – vélekedik Bognár Amália, akit pár hónappal ezelőtti cikkünkben csodatanárnak neveztünk- kezdődik a divany.hu-n Primilla cikke.

Nem véletlenül, óráin kincskeresőznek, MineCraftoznak, és közben persze tanulnak, digitális jártasságot szereznek a tanítványai, és elsajátítják az internet biztonságos használatát is. A (…) tanár szerint egyébként egyáltalán nem gond, ha a gyerekek ügyesebben használják a kütyüket, mint a tanár, sőt, az sem biztos, hogy minden esetben az elektronikus eszközök után nyúlnának. Inspirálódjon, tanuljon, vitázzon akár Bognár Amáliával a tanárszerep változásáról, játékosításról, és a digitális írástudásról is..

Az interjú folytatása elérhető a divany.hu oldalon.

FORRÁSDívány.hu
Előző cikkMilyen lett az új Modern Iskola honlap?
Következő cikkVédett: Sulibank Élményportál – „Gyűjtsd a pontokat, szerezz élményeket!”