Kezdőlap hírmozaik

    Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, Sztár fizikatanárokkal!

       Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja ingyenesen a nagyközönséget a Kutatók Éjszakájának programjaira a KUTATÓK ÉJSZAKÁJA keretében. Budapesten például meg lehet ismerkedni sztár fizikatanárokkal- Öveges Tanár Úr utódaival is!

    Sztár fizikatanárok Öveges Tanár Úr utódai

    (Kutatók Éjszakája az ERICSSON-ban)

     

    Az ERICSSON Magyarország szeptember 30-án pénteken, a Kutatók Éjszakáján, 15:45 – 23:10-ig megnyitja a budai Science Parkban (Budapest, XI. ker. Irinyi József u. 4-20, a Petőfi híd budai hídfője közelében) lévő egyik laboratóriumát az érdeklődők, diákok részére, és meghív néhány lelkes fizikatanárt (akik közül többen már ERICSSON-díjat is kaptak kiemelkedő pedagógusi munkájuk elismeréseként), hogy mutassák be legkedvesebb kísérleteiket.

    A laboratórium meglátogatása és az előadások ingyenesek. A diákok saját maguk is kísérletezhetnek!

    Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat megbízásából, az Ericsson Magyarország Kft.-nek köszönhetően már ötödször válhatunk utódaivá Öveges József tanár úrnak.

    Program:

    http://www.kutatokejszakaja.hu/2016/esemenynaptar/esemeny.php?id=11&menu_id=4

    Élő közvetítés: www.galileowebcast.hu

    Szeretettel látunk minden érdeklődőt!

    Dr. Jarosievitz Beáta és Dr. Sükösd Csaba

     ” Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.

    Miért érdemes eljönni?

     Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
    Kívánjuk, hogy mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és
    érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN!
    Kapcsolódó cikkünk:
    kutatokejsz
    Előző cikkAz internet hatása a gyermekekre és fiatalokra – ingyenes konferencia október 19., Budapest
    Következő cikkÖn mennyire áll készen a digitális oktatásra?