Kezdőlap jó példák

Digitális Esély 2016 pályázat – október 7-ig!

Idén is meghirdeti a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását támogató közös programját a Nemzeti Hírközlési Tanács és az SAP szoftvercég. A Digitális Esély 2016 pályázatról az IT Business számolt be. Korábbi pedagógus jó gyakorlat is elérhető a témában.

Esély a tudáshoz

A pályázat ünnepélyes bejelentésén Sik Zoltán Nándor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnöke elmondta: az NHIT, mint a kormány infokommunikációs ügyekben véleményező és javaslattevő szerve kiemelten fontosnak tartja, hogy a ma már az életünk minden területét átszövő informatikához kapcsolódó tudás elérhetővé váljon mindazon gyermekek számára is, akik az ehhez szükséges eszközökhöz és tudáshoz önerőből nem tudnak hozzáférni. A pályázat az idei évben is esélyt teremt arra, hogy a diákok az így megszerzett tudást hasznosítani tudják mind további tanulmányaik, mind pedig a munkaerő piaci elhelyezkedésük során.

Fontos a magyar fiatalok infokommunikációs oktatásának támogatása

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a magyar fiatalok infokommunikációs oktatásának támogatása számukra nem új, hanem több éve végzett folyamatos munka. „Tíz év múlva akár azon fiatalok között lesznek a legújabb szoftverek megálmodói, véghezvivői az SAP-nál, vagy éppen más magyar cégnél, melyek részt vettek e pályázaton, és új jövőt kaptak az informatika által” – mondta a szakember.

  A pályázati kiírás részletei

A Digitális Esély 2016 pályázaton összesen tízmillió forint érhető el, amely 10-15, Magyarországon működő és nyilvántartott közhasznú szervezet (civil szervezetek, alapítványok, gyermekotthonok) szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkózását, valamint infokommunikációs oktatását segítő programját segíti majd. Két életkori kategóriában várják a pályázatokat: egyrészt a 10-14 év közötti, másrészt a 15-18 év közötti szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek informatikai oktatására, digitális esélyegyenlőségének javítására vonatkozó programokkal lehet jelentkezni. Egy pályázó mindkét kategóriában nyújthat be pályázatot. Mindkét kategóriában olyan pályázatokat várnak, amely bemutatja, hogyan és milyen új módszerekkel valósítható meg hatékonyan a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok digitális felzárkóztatása, mindez hogyan javítja az életminőségüket, hogyan ad új esélyeket a továbbtanulásukhoz.

A pályázatok beadási határideje: 2016. október 7.

Kapcsolódó cikkünk:

“Idegenvezetőként a digitális világban” – jó gyakorlatokkal

 

Forrás: IT Business

Előző cikkPedagóguskonferencia: Innovatív technikák és a problémamegoldás fejlesztése
Következő cikkIngyenes felfedezési lehetőség a Csodák Palotájában szeptember 23-24-én!