Kezdőlap jó példák

A világ iskolái sorozat – Indonézia

"Az iskola vegyíti a szingapúri és az angol iskolai rendszer elemeit és értékeit. A fő tárgyak között van a matek, számítástechnika, természettudományok..- fontos az angolszász készség és önállóság központúság. " Mindezeket részletesen megismerhetjük a Világ iskolái blog sorozatából, amit mostantól a moderniskola.hu oldalon is követhetnek. Nemcsak a finn oktatásról...!

Külföldi iskolákba járnak a gyerekeik azoknak az anyukáknak, akik az „Világ iskolái” című blogot elkezdték írni egy évvel ezelőtt. Liza és Viki bemutatkozása itt olvasható. 2016. augusztusában ők visszavonultak, a blog azonban más szerkesztőség munkája által folytatódik. Minden földrészről érkeznek mára hozzájuk beszámolók, amikből az ő engedélyükkel mi is szemelgetünk most. Az iskolák elvárásai, mindennapjai, felszereltsége, hozzáállása, hangulata- mindez jól nyomon követhető, inspiráló, elgondolkodtató vagy meghökkentő lehet az olvasónak. De hidegen nem hagyja, az biztos…

Elsőként egy indonéziai iskolát mutatunk be, hamarosan egy szíriaival folytatjuk..

Várjuk hozzászólásaikat!

riau„INDONÉZIA, RIAU SZIGETEK

Zoli feleségével és két kisgyerekével él Indonéziában, Riau nevű csodálatos szigeten.”

„Az iskola vegyíti a szingapúri és az angol iskolai rendszer elemeit és értékeit.

„A főbb tantárgyak az angol, matek, természettudományok, társadalomtudomány, számítástechnika. A melléktárgyak, az indonéz honismeret, indonéz nyelv, mandarin nyelv, egészségnevelés és erkölcstan, művészet és testnevelés.”

 

 

Előző cikkBiztonságos internetezésben segít a mobilszolgáltató
Következő cikkAz internet hatása a gyermekekre és fiatalokra – ingyenes konferencia október 19., Budapest