Kezdőlap vezetés

    Erasmus+ Siófokon, Szolnokon és Zalaegerszegen is!

     Külföldi nyelvtanfolyamon, módszertani továbbképzésen, tanulmányúton venne részt? Erre kínál lehetőséget az Erasmus+ program. A köznevelésben dolgozók nemcsak Budapesten, hanem három vidéki helyszínen is tájékozódhatnak a lehetőségekről novemberben.

    erasmuskerekasztalHárom helyszín

    A vidéki városokban szervezett pályázatíró szemináriumok helyszíneinek kiválasztásakor a fő szempont az volt, hogy ott legyen mód első kézből tájékozódni a pályázatokról, ahol eddig még szerényebb volt az érdeklődés a nemzetközi lehetőségek iránt.  A források várható bővülésének is köszönhetően 2017-ben több pedagógus vehet majd részt külföldi továbbképzésen az Erasmus+ program finanszírozásával, ennek azonban feltétele a sikeres pályázás. A még tapasztalatlan pályázóknak is segítséget nyújtanak a Tempus Közalapítvány novemberi rendezvényei.

     

    Miért érdemes pályázni?

    A külföldi utazások, tapasztalatcserék, továbbképzések révén az óvodapedagógusok, tanítók, tanárok számára is hozzáférhetővé válnak azok az innovatív módszerek, bevált gyakorlatok, amelyeknek a megismerése segítséget nyújt a pedagógiai munka minőségének javításában. A külföldi tanulmányutak inspirációt, feltöltődési lehetőséget kínálnak, és hozzájárulnak a nyelvtudás tökéletesítéséhez is.

     

    Kik jelentkezhetnek?

    Köznevelési mobilitási projektek megvalósítására többek között óvodák, iskolák és kollégiumok pályázhatnak, de szakképző intézmények jelentkezését is várják, hiszen a közismereti tárgyak tanításában érintettek (intézményvezető, tanár, nemzetközi mobilitási referens, adminisztratív és tanácsadói munkakörben dolgozók) szintén részt vehetnek továbbképzésen, hospitáláson vagy „job shadowing” látogatáson. A projektek témája lehet a szakképzésben pl. az alapkompetenciák fejlesztése, oktatásmódszertan, tanulásszervezés, esélyegyenlőség, a korai iskolaelhagyás megelőzése vagy az aktív állampolgárság.

     

    Az Erasmus+ siófoki, szolnoki és zalaegerszegi pályázatíró szemináriumaira itt tud jelentkezni:

    http://tka.hu/hir/6288/erasmus-palyazatiro-szeminariumok

     

    Előző cikkFélidőben a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016
    Következő cikkErasmus+ Győrben, Keszthelyen és Pécsett is!