Kezdőlap vezetés

Digitális Transzformáció Konferencia – 02.11.

A pedagógus szerep is átalakulóban van a digitális eszközök elterjedése miatt, ez már nem újdonság. Az oktatás, tanulás, tanítás és információ-feldolgozás új kihívásairól és az azokra adható válaszokról, továbbgyűrűzési "forgatókönyvekről" is szó esik a Digitális Transzformáció Konferencián, amit az Informatikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége (IVSz) rendez ingyenesen, 2016. február 11-én, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Jelentkezni már lehet!

Az MTA és az IVSZ közös szervezésben Digitális transzformáció címmel tart jövőbe néző konferenciát. Az előadók elemzik a gép-ember viszony alakulását, bemutatják, hogy a társadalom, az egyén és vállalat szintjén mit jelent a digitális transzformáció. A technológia fejlődése exponenciális, az emberi egyén azonban továbbra is lineáris életet él. Mi történik a negyedik ipari forradalom után?

A konferencia vezérelőadója a svájci író-jövőkutató, Gerd Leonhard, akit a Wired magazin 2015-ben a technológiai világ 100 legmeghatározóbb személyisége közé választott. Előadásában nem is messzire, 2020-ig tekint előre, de a munka, munkahely, tudás, tanulás mégis egészen más szabályok szerint működik majd, mint amit ma ismerünk.”

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2016. február 11. 9:00–14:00

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, Díszterem 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

Bővebb információk, az előadók és a főbb témakörök, gondolatok már olvashatók  az ivsz.hu oldalán és a konferencia Facebook esemény oldalán, itt. 

 

FORRÁSivsz.hu
Előző cikkTerápiás kutya egy ózdi iskolában
Következő cikkMegjelent az idei első Új Köznevelés