Kezdőlap hírmozaik

    Megjelent az idei első Új Köznevelés

    Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) híre szerint a január 25-i héten már az iskolákban az Új Köznevelés januári lapszáma, melynek témája az olvasás-szövegértés. Miről lesz még szó a szaklapban és hol lehet elérni? Erről szól az OFI bejegyzése.

    „A héten már az iskolákban az Új Köznevelés januári lapszáma, melynek témája az olvasás-szövegértés.

    Címlapos nagyinterjúnk keretében Dr. Csépe Valéria akadémikus mesélt nekünk az olvasás és az agyi folyamatok kapcsolatáról, aki számos olyan izgalmas kérdésre is kitért, mint hogy létezik-e egyetlen jó olvasástanítási módszer, mennyiben más a humán és a természettudományos tárgyak szövegértése és képi világa, létezik-e korszerű diszlexiateszt, és miként támogatja a zene a matematikai kompetenciák fejlődését. Mindemellett foglalkozunk az olvasóvá nevelés kérdéskörével, a kötelező olvasmányok szerepével, de tanácsokat adunk a matematikai szöveges feladatok hatékony megoldásához is. Helyzetképet adunk a mostanában sokat emlegetett pedagógus-önértékelésről, valamint interjút közlünk a KLIK elnökével. Új állandó rovatot indítunk, melyben Sződy Judit ad tanácsokat óvodapedagógusoknak, de a nemrég elkezdődött középiskolai felvételik témakörét is alaposan körüljárjuk. Halász Gábor egyetemi tanár mondja el, hogy valóban rosszabb-e a magyar gyerekek szövegértése a jelenlegi PISA-adatok tükrében, illetve diákokat kérdeztünk olvasási szokásaikról, amelyre egészen meglepő válaszokat kaptunk.

    A magazin teljes egészében és cikkenként is olvasható a folyoiratok.ofi.hu/uj-kozneveles oldalon, valamint ugyanitt megrendelhető Intézetünktől.”

    FORRÁSOfi.hu
    Előző cikkDigitális Transzformáció Konferencia – 02.11.
    Következő cikkMit tehet a szülő az internetbiztonságért?