Kezdőlap hírmozaik

    Ingyenes múzeumlátogatás a Néprajzi Múzeumban

    Napjaink múzeumi kínálatában egyedülálló módon a Néprajzi Múzeum ingyenes belépést biztosít hátrányos helyzetű gyerekek számára 2016. június 30-ig.

    A Magyar Nemzeti Bank szponzori támogatásának köszönhetően a Néprajzi Múzeum 2016. június 30-ig ingyenes belépést biztosít olyan magyarországi és határon túli óvodai, általános- és középiskolai csoportoknak, amelybe hátrányos helyzetű gyerekek is járnak. Különösen ajánljuk múzeumunk kiállításait az osztálykirándulások időszaka alatt célprogramnak. A lehetőség nagycsaládosok, önszerveződő csoportok számára is biztosított. Az ingyenes belépést az intézmény az összesen 15 000 fős keret erejéig tudja biztosítani. A program keretében a múzeum saját rendezésű kiállításai ingyenesen tekinthetők meg, a tárlatvezetések továbbra is térítés ellenében vehetők igénybe.

    A kedvezmény csak csoportos látogatásra érvényes, előzetes regisztrációval. Csoportokat minimum tíz iskolás/óvodás alkothat.

    Regisztráláshoz kérjük, töltse ki a regisztrációs lapot és küldje vissza a latogatas@neprajz.hu email címre.  Az ingyenes vasúti utazáshoz a hivatalos tanév idején fogadónyilatkozatot biztosítunk. Kérjük, hogy a fogadónyilatkozat űrlapját töltsék ki, és küldjék vissza a muzeumpedagogia@neprajz.hu e-mail címre.

    A program ideje alatt megtekinthető kiállítások:

    A magyar nép hagyományos kultúrája
    Állandó kiállításunk a magyar parasztság egykori életét mutatja be a 18. század végétől az első világháborúig terjedő időszakban.
    További információk

    A székelykaputól a törülközőig. Szinte Gábor gyűjtései (2015. április 17. – 2016. március.5.)  A kiállítás Szinte Gábor 20. század eleji erdélyi gyűjtését tárja a látogató elő.
    További információk

    Élő népművészet (2015. október 29. – 2016. március 27.)
    A tárgyalkotó népművészet legszebb mai alkotásait, a különböző népi kismesterségeket mutatja be a Hagyományok Háza kiállítása.
    További információk

    Betlehem. ” nagy dolgok a jászolnál történnek” (2015. december 5. – 2016. szeptember 4.)
    A betlehem napjaikban is népszerű és közismert néprajzi tárgy. De mit tudunk róla valójában? Szokás, színjáték, bábszínház, misztikum, meghittség mind együtt van jelen ebben a tárgyban.
    További információk

    Két kontinens egy lélekben – Torday Emil kongói gyűjtése (2015. december 1. – 2016. december 31.)
    A banktisztviselőből lett Afrika kutató gyűjtéseiből összeállított kamara-kiállítás Torday Emil afrikai népek iránt érzett szeretetétől, kultúrájuk csodálatáról, a megismerés és megértés vágyáról mesél.

    Szeretettel várjuk látogatóinkat!
    Múzeumi kapcsolattartó:
    Bodnár Katalin múzeumpedagógus
    Tel.: 1/473-2439; 36-30/558-8022
    Email: latogatas@neprajz.hu

    Előző cikkTöbb új ökoiskola nyerte el a címet
    Következő cikkHogyan zajlik a tabletes oktatás a kulisszák mögött?