Kezdőlap vezetés

Indul a második Pénz7

A pénzügyi tudatosságra nevelést segítik a Pénz7 programsorozat eseményei. Erre idén március 7. és 11. között kerül sor. A pedagógusokat ingyenes kurzusok is segítik a felkészülésben. Az idei rendezvénysorozat központi témája a pénzügyi tervezés és a takarékosság lesz. Már lehet regisztrálni, alsósoktól a középiskolás korosztályig.

Idén március 7. és 11. között ismét megrendezik hazánkban a Pénz7 programsorozat. A minden évben közel harminc ország részvételével megvalósuló kezdeményezés legfőbb célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyek tudatos kezelésére. Mindezt úgy, hogy a hétköznapi életben is hasznosítható, gyakorlatias pénzügyi-gazdasági ismereteket adjon át az iskolás korosztálynak, s ezáltal hozzájáruljon a fiatalabb generációk pénzügyi tudatosságának fejlődéséhez. A szervezők már várják az érdeklődő pedagógusok és iskolák jelentkezését a programba.

 

A Magyarországon először tavaly megrendezett és az EMMI által is támogatott tematikus hét rögtön az első évben nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredményeket ért el: a programsorozathoz 660 általános és középiskola csatlakozott, s így több mint 90 ezer diákhoz – az Európa-szerte megszólított közönség egyharmadához – juthatott el a kifejezetten a Pénz7 alkalmából kidolgozott, játékos formában közvetíthető oktatási anyag. A tavalyi sikerekre támaszkodva a szervezők, a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány, az idén az eddigieknél is színesebb programkínálattal várják az általános és középiskolák jelentkezését.

Az idei rendezvénysorozat központi témája a pénzügyi tervezés és a takarékosság lesz, erre az üzenetre épül föl a Pénz7 komoly szakmai együttműködés révén kidolgozott tananyaga, melynek fejlesztésében a tapasztalt pedagógus csapat és pénzügyi szakértők mellett az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet is részt vett. A program keretében megvalósuló iskolai tanórák a tavalyi három helyett idén már négy korcsoportot szólítanak meg, így az alsós, az 5-6.-os, a 7-8.-os, illetve a középiskolás korosztály is a saját igényeire szabott képzésben részesül.

A pénzügyi-gazdasági témák átadására a programban résztvevő iskolák tanárai ingyenes kurzusokon készülhetnek fel, és – a Bankszövetség közreműködésének köszönhetően – önkéntes pénzügyi szakemberek is támogatják az anyag tanórai feldolgozását. A pedagógusok az alábbi weboldalon regisztrálhatják iskolájukat a Pénz7 programsorozatába: http://www.penz7.hu/regisztracio/tanar.

Előző cikkKIP központ nyílt a Miskolci Egyetemen
Következő cikkHatártalanul!- beszámoló a Bibósoktól