Kezdőlap Digitális eszközök

Edmodo: digitális osztályterem, mely összeköti az otthont az iskolával

Németh Katalin eTwinning nagykövet a közelmúltban a Digitális Pedagógus Díjat nyert Tusorné Fekete Évával beszélgetett, aki az IKT-val támogatott tanórák híve, és évek óta használja az Edmodo programot. Ezzel eléri azt az online kollaborációt, melynek segítségével kitágíthatjuk az iskolai munkát, térben és időben egyaránt. A vele készült interjúban megosztja tapasztalatait, élményeit a digitális osztályteremről. A sulinet.hu cikke.

 

Mi az Edmodo?

Az Edmodo egy biztonságos, oktatásra szakosodott szociális hálózat; egy olyan virtuális osztályterem, amit tanárok, diákok és szülők is használhatnak. Szerkezete hasonlít a legismertebb közösségi hálózathoz. A nagy különbség abban van, hogy csak csoporton belül kommunikálhatnak, külső zavaró hatások – reklámok, zaklatók– nem nehezítik a munkát.

Kinek ajánlja a használatát?

Természetesen bármilyen szakos tanárnak.
A pedagógusok csoportokat (osztályokat) és alcsoportokat hozhatnak létre, házi feladatokat, segédanyagokat, felmérőket küldhetnek a diákoknak, osztályozhatják a diákok tevékenységét. Az Edmodo-t használva a tanárok egymással is tarthatják a kapcsolatot, ötleteket, módszereket, szemléltető eszközöket cserélhetnek egymással, közösségeket hozhatnak létre. A csoportokba bejelentkezett diákok az interneten keresztül hozzáférhetnek a tanárok által előkészített segédanyagokhoz, letölthetik házi feladatukat, elküldhetik tanáraiknak, ellenőrizhetik jegyeiket, és kapcsolatot tarthatnak a tanárokkal, és diáktársaikkal is. Minden diáknak egyedi kódja van, ami biztonságossá teszi a hálózat használatát. A szülők láthatják gyerekük jegyeit, a tanár által kijavított felmérőket, és kapcsolatba léphetnek a tanárral.

A cikk folytatása elérhető itt a sulinet.hu oldalán.

Előző cikkitt a próba Facebook live
Következő cikkMester-M Díj – keressük a legjobb pedagógusokat, jelöljön Ön is!