Kezdőlap jó példák

NKP mindenhol/ NKP bármiből – pályázat értékes nyereményekkel

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) alkotói pályázatot hirdet tanulóknak. A pályázók feladata a Nemzeti Köznevelési Portál nevéből képzett mozaikszó (NKP) felhasználásával képzőművészeti alkotás létrehozása. A pályázat benyújtásának határideje: 2016. nov. 29. 23:59. Részletek az OFI cikkében.

Forrás: pixabay.com
Forrás: pixabay.com

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján olvasható felhívásból:

„A pályázatra jelentkezők feladata: a portál nevéből származó hárombetűs mozaikszót, az NKP-t kell érdekes látvánnyá alakítaniuk. Az alkotás lehet játékos betűkompozíció, dekoratív megjelenítés, kalligráfiai igényű feldolgozás, képi hasonlat, metafora vagy szimbólum. A megjelenítéshez bármilyen technika használható, vagy az alkotások vegyes technikával is elkészíthetők. Az alkotás műfaja lehet hagyományos vagy digitális rajz, festmény, plakát, vizuálisan megjelenített szókép, képvers, mail art, kollázs, montázs, manipulált fotó, kisplasztika vagy térbeli installáció stb. A mozaikszó megjelenítése tartalmazhat más szöveges részleteket is, de a mozaikszónak jól felismerhetőnek kell maradnia az alkotásban.

nkp_logo_1

Pályázók köre:
A magyarországi köznevelési intézmények tanulói egy korosztályba tartozó tanulókból alakított alkotócsoporttal pályázhatnak, azzal a kikötéssel, hogy a pályázók ugyanazon intézmény tanulói. Az alkotócsoportok tagjainak létszáma minimum 4 fő, maximum egy osztály.

Díjak: 

  • 1. helyezettek díjai: Lego Mindstorms EV3 31313 robot
  • 2. helyezettek díjai: XBox 360E 500 Gb játékkonzol
  • 3. helyezettek díjai: 15 ezer Ft értékű könyvcsomag

A pályázat kiírásának megismeréséért és annak elbírálásának részleteiért kattintson az OFI honlapjára!

 

Előző cikkIskolákat és tanárokat ismertek el – kik nyerték a Pro Progressio -díjat?
Következő cikkOkosPont Bajnokság – diákok a pénzügyekről- értékes nyereményekért!