Kezdőlap Digitális eszközök

Ezek az élmények várják a Digitális Oktatási Napokon

Virtuális valóság, különleges virtuális módon bejárható távoli helyszínek, felfedezések, különleges tanári képzések, elismerések, eddig nem hallott információk a digitális oktatásról - első kézből, testközelből a december 7-8-i Digitális Oktatási Napokon! Jöjjön el ingyenes, kétnapos rendezvényünkre, töltsünk velünk annyi időt, amennyit tud, akár délután és kezdje digitálisan képzettebben, feltöltötten a XXI. század 2017-es évét diákjai körében! Regisztráljon most!

Idén első alkalommal lesznek Digitális Oktatási Napok, a budapesti Syma-csarnokban, ahol Önt is szeretettel várjuk!

Három program – két nap – egy jelentkezés- nulla forint

A rendezvény három programelemből áll: a pedagógusoknak, intézményvezetőknek szóló konferenciából, a digitális bemutató órákból és a kalandpályából.

  • A részletek az ITT elérhető programban.Regisztráljon ITT a programra!

Látta-e már világunkat virtuális szemüvegen át?  Irányított már robotokat? Ismeri-e a kiterjesztett valóságot- simogatott már virtuális állatot ?

Mindezt megismerheti,    a most megismerhető részletes programokon keresztül, most valódi digitális élményeket szerezhet, ha eljön az első Digitális Oktatási  Napok című rendezvényünkre, ahol testközelből ismerheti meg ezeket az eszközöket.

 

Kukkantson be a Kalandpályára! Eddig nem látott részletek!

A konferenciára jelentkező pedagógusok december 7-én 8-10 óráig, december 8-án pedig 8-9 óráig díjmentesen és külön jelentkezés nélkül kipróbálhatják a kalandpályát. Egyéb időpontokban a hatalmas érdeklődés miatt már minden időpont betelt, a gyerekek nagyon várják, próbálja ki Ön is!

Itt lesz a  Samsung Smart School program – ami abból fog állni, hogy lesz egy 9 asztalból álló kis tanterem, elől egy interaktív tábla, hátul pedig  2 fotel a virtuális valóság megjelenítésére alkalmas virtuális szemüveggel, ún. „gear VR”-okkal. A szemüvegre a meglévő demo anyagokat töltik, pl. hullámvasútozás. Ezt lehet majd kipróbálni!

gear-vr-virtual-reality-headset-e1459342345980

A Telenor állomásán szintén a gyerekek tudását fogják építeni és virtuális szemüveg-bemutatót is tartanak. A Hypernet Blogban így írnak erről: „Kipróbáltuk és menthetetlenül elmerültünk a virtuális valóságban a Galaxy Gear VR-rel.”

gearwerahullamvasut

A jövőbe lehet bepillantani a mosoni Futura „jövőközpont” állomásán.  A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont – ahogy állomásán VR szemüvegeken egy Mosonmagyaróvárról szóló filmet mutatnak be.

futuramoson Az Abacusan Stúdió állomásán robotok és gépezetek várják a gyerekeket.  A Kölyök Mérnök Kihívás című programjukat hozzák el. Az Abacusan Stúdió, mint regisztrált tehetésgpont a természettudományos oktatásra helyezi a fő hangsúlyt, részletek látványos, élménydús és nagyon modern oktatási tevékenységükből honlapjukon, itt láthatók.

  • Feladat: Vezessétek végig a robotot az akadálypályán, hozzátok működésbe az útjába eső gépezeteket! Sikerül a szintidőt teljesítenetek? Egy rövid videó a robotok irányításáról az Abacusantól ITT látható.

roboheaderAz OTP Fáy Alapítvány állomásán a portált lehet megismerni. Ki is ők?  Nos, OTP Fáy Alapítvány trénerei pénzügyi, gazdasági és gazdálkodásról szóló, élményeken alapuló, tapasztalati oktatást és tréninget megvalósító programokról szóló bemutatót tartanak. egyedi, speciális módszerek és a legmodernebb eszközök segítségével. A rendezvényre laptopokat hoznak, amin keresztül ismertetik az Élményportál oldalát és aminek a segítségével megoldhatják a diákok az általuk megadott keresztrejtvényt.

okportal

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Bűvösvölgy projektet, vagyis a hazánkban egyedülálló médiaértés-oktató központ élményszerű oktatási lehetőségeit mutatják be.

buvosvolgy

 

  Ismerje meg, mi az a kiterjesztett valóság? 

A kiváló minőségű iskolai térképeirő ismert Stiefel cég a kiterjesztett valóság – augmented reality- AR- technológiájának bemutatására ún. „virtuális állatokat” is hoz.  ITT ismerheti meg a részleteket!

 

A virtuális párduc valósághúen jelenik meg, pont, mint az élő biztonsági őr

Konferencia a digitális oktatásról – kik lesznek ott és miről beszélnek? 

millenarisigytanulunkmi2015

A konferencián első kézből, az oktatásirányítás döntéshozóitól (Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, Emberi Erőforrások Minisztériuma,Deutsch Tamás, Digitális Jólét program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, Pölöskei Gáborné, a KLIK elnöke, Sipos Imre helyettes államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma) hallhatnak előadásokat a digitális oktatás irányairól. Ezt követően  szakértők számolnak be olyan témákról, mint „Az oktatástervezés lehetőségei tankönyv- és digitális tartalomfejlesztésben” (Ollé János) , de szó esik majd a kísérleti tankönyvekről, okostankönyvekről vagy a Nemzeti Köznevelési Portálról (ami pontosan egy évvel ezelőtt lett elérhető) illetve a digitális tartalomfejlesztés különböző irányairól, és bemutatkozik a pedagógusok számára technológiai „játszóházat”, interaktív bemutató és oktatóteret működtető T@T Kuckó, ami az ELTE Informatika Karán várja az érdeklődőket.

A Microsoft nemzetközi, innovatív oktatói tanúsítványáról

 A Microsoft szekcióban téma lesz a 21. századi tanulástervezés a gyakorlatban. Vegyen részt az interaktív előadáson és szerezze meg a Microsoft nemzetközi, innovatív oktatói tanúsítványát!

A tanúsítvány a Microsoft nemzetközi, innovatív oktatói tanúsítványát takarja.
A Microsoft Innovatív Oktatói programjáról az ITT tudhat meg többet.
mieexpert
  • Bővült a december 8-i program az Oktatási Hivatal szekciójával. Szó lesz a fordított osztályterem módszertanáról, az eBiztonság minősítésről csakúgy, mint a digitális tankönyvtárról vagy a Sulinetről. A részletek az ITT elérhető programban.

Regisztráljon ITT a programra!

 

Regisztráció, a helyszín és részletes programok itt: http://moderniskola.hu/don/

Az oktatási intézményvezetőknek, pedagógusoknak szervezett Digitális Oktatási Napok rendezvény a mai naptól Facebook-on Eseményként (Event) is elérhető.

Jelentkezett már? Köszönjük! Kérjük, küldje el ezt a levelet egy ismerősének, akit érdekelhet és ha tudja, ossza meg közösségi oldalán, csoportjaiban! Igazi 21. századi pedagógus, gratulálunk, örömmel várjuk a személyes találkozást!

 

 

 

 

Előző cikkMegnyitott a Google Mikulásfalva – 24 adventi alkalmazás tanároknak, amivel gyorsabban itt lesz a karácsony
Következő cikkFolyamatosan frissült a Digitális Oktatási Napok Facebook -esemény, Önt is várjuk!