Kezdőlap osztályfőnök

    Február 15-e éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

    Legkésőbb 2017. február 15-én, szerda éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizőknek eddig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az E-felvételi rendszerében. A jelentkezés véglegesítése előtt érdemes áttekinteni a január végén közzétett, a Felsőoktatási felvételi tájékoztató Hivatalos kiegészítésében megjelent módosításokat, illetve az új jelentkezési lehetőségeket. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása.

    forrás: pexels.com

    Érdemes még meggondolni a jelentkezést a megújult kínálattal rendelkező felsőoktatási intézményekbe. Az új, illetve a korszerűsített tartalmú szakokról, illetve a duális képzésről is részletesen lehet olvasni a www.felvi.hu honlapon.

    A jelentkezéseket kizárólag a www.felvi.hu oldalon elérhető E-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani, legkésőbb 2017. február 15-én éjfélig. Eddig a határidőig kell elvégezniük a felvételizőknek a személyes és kötelező adataik rögzítését, a kiválasztott szakok megjelölését és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltését. Szintén legkésőbb eddig kell befizetniük a kiegészítő díjat – átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával – azoknak, akik a díjmentesen megjelölhető 3 jelentkezési helynél többet (maximum 6-ot) jelöltek meg.

    Ezt követően, február 20-ig kell hitelesíteniük jelentkezésüket az Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

    A jelentkezés véglegesítése előtt érdemes áttekinteni a január végén közzétett, a Felsőoktatási felvételi tájékoztató Hivatalos kiegészítésében megjelent módosításokat, illetve az új jelentkezési lehetőségeket. A www.felvi.hu oldalon elérhető Tájékoztató egységes szerkezetben tartalmazza a felvételi szabályokat, meghirdetéseket és hasznos tudnivalókat, valamint a Hivatalos kiegészítéssel módosított tartalmakat is.

    Jelentkezés: kizárólag az E-felvételiben

    Az E-felvételi felülete mindenben segíti a kitöltőt, ugyanakkor nem mentesíti a jelentkezőt a szükséges információk ismerete alól. A kitöltés során a jelentkező folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogy mikor, milyen adatokat kell megadnia, milyen teendői vannak, ugyanakkor neki kell összegyűjtenie és beszkennelnie a feltöltendő eredményeit, dokumentumait, illetve tájékozódnia a jelentkezés alapvető szabályairól.

    Ki kerülhet be a felsőoktatásba?

    A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a felsőoktatási intézményekbe az nyerhet felvételt, aki teljesíti az alábbi feltételek mindegyikét:

    • érvényes jelentkezést nyújt be legalább egy jelentkezési helyre; rendelkezik a továbbtanuláshoz megfelelő végzettséggel (alap-, osztatlan mesterképzések, valamint felsőoktatási szakképzések esetében legalább érettségi bizonyítvánnyal, mesterképzések esetében oklevéllel);
    • alapképzésen, osztatlan mesterképzésen a szabályoknak megfelelően kiszámított pontszáma eléri a jogszabályban meghatározott minimum 280 pontot, felsőoktatási szakképzésben a 240 pontot, míg mesterképzésen az 50 pontot, illetve néhány állami ösztöndíjas alapszak esetében a korábban meghatározott (280 pontnál magasabb) minimum követelményt;
    • jelentkezési helyeinek egyikén eléri a várhatóan 2017. július 26-án kihirdetett ponthatárt;
    • megfelel az adott szakon meghatározott egyéb feltételeknek (pl. egyes szakokon orvosi alkalmasság, egyéb előírt szakképesítés vagy szakképzettség megléte, alkalmassági vizsga teljesítése szükséges).

    Forrás: Oktatási Hivatal

    Előző cikkA középfokú felvételi eljárás: 2017. február 15-ig lehet jelentkezni!
    Következő cikkElindult a Mobil Digitális Iskola – utazó high-tech megoldások a tanteremben