Kezdőlap jó példák

Értékes nyeremények, izgalmas feladat a Pénziránytű kisfilm pályázatában

Pályázat középiskolás diákoknak, tanároknak és középfokú oktatási intézményeknek. A Pénziránytű Tananyagok Digitalizációja című pályázatban az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvben szereplő Molnár család valamely pénzügyi döntését kell filmre vinni. A pályázat benyújtási határideje 2017. március 20.

Ki az, akit nem érdekelnek a filmek? És a pénzügyek?

A Pénziránytű Alapítvány pályázata különleges lehetőséget kínál azok számára, akiket mindkettő egyaránt foglalkoztat. A Pénziránytű Tananyagok Digitalizációja című pályázatban az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvben szereplő Molnár család valamely pénzügyi döntését kell filmre vinni.

A kisfilm maximum 3 perc hosszúságú és akár mobiltelefonnal is felvehető, hiszen (legalább) HD felbontásban, fekvő formátumban kell feltölteni egy erre a célra létrehozott Youtube csatornára. Az ingyenesen elérhető Iránytű a pénzügyekhez című könyvből több, mint háromszáz iskola rendelt 2016 őszéig, de a pályázat weboldaláról ingyenesen letölthető pdf formátumban, így bárki számára hozzáférhető.

A film története

A film története egy kitalált vagy a könyvben lévő sztorikból életre keltett érdekes, életszerű történet Molnárék életéből. A kisfilm egy pénzügyi döntésről, a kérdés vagy probléma körüljárásáról, megoldási lehetőségeiről kell, hogy szóljon. A vége lehet nyitott, vagy a készítők adhatnak is egy lehetséges megoldást a felvetett helyzetre.

Csoportos pályázati lehetőség

Pályázni maximum 5 fős csapatokban lehet, amelyből egy vagy két fő tanár és két vagy három 9-12. évfolyamos diák, ugyanazon középiskolából vagy kollégiumból. Az iskola vagy kollégium a Pénziránytű Iskolahálózat tagja kell, hogy legyen, vagy a pályázati határidő lejártáig csatlakozhat hozzá – a tagság teljesen ingyenes. A pályázat benyújtási határideje 2017. március 20.

Az élményen túl miért érdemes pályázni?

A zsűri által legjobbnak ítélt filmek alkotói (maximum 10 csapat), azaz a diák és tanár csapattagok is okosórát kapnak jutalmul, ezen felül a legjobb 5 csapat filmstúdió látogatáson is részt vehet, az első helyezett pedig fejenként 50.000 Ft értékű műszaki utalványban is részesül! Az iskoláknak vagy kollégiumoknak is megéri pályázni: az az intézmény, ahonnan a legtöbb csapat nyújt be érvényes pályázatot, 6db, az oktatást segítő tabletet kap jutalmul.

A filmeket később az alapítvány oktatási segédanyagként szeretné használni – a pályázók tehát a jövő pénzügyi alapismeretekkel foglalkozó tanóráit tehetik igazán izgalmassá, színessé, élményszerűvé.

A részletes pályázati kiírás, információk és a Pályázati adatlap elérhetők a www.penziranytu.hu/kisfilmpalyazat honlapon.

 

Előző cikkÍgy lehet játék- és élményközpontú a mindennapos testnevelés    
Következő cikkBŰVÖS ÓCEÁN – Titkos tengeri küldetés – Kiállítás és játék március 18. – április 30., Vajdahunyad Vár