Kezdőlap jó példák

Köszönet másként? – Bálint -nap tanároknak!

Pedagógusok számára gyűjtöttük össze a nekik szóló köszöneteket. Közeleg a Bálint -nap, amikor a szerelmesek mellett a jóakaratú emberek bárkinek kifejezhetik szeretetüket, elismerésüket. Ezekből szemezgetünk, Önöknek. Hisz mindenkinek van- volt kedvenc tanára, van-volt kedvenc kollégája, van -volt kedvenc tulajdonsága, amit szeret másokban vagy önmagában. Ha lehet a cikkeknek célja, akkor az, hogy észrevegyék, milyen sokat gondolják úgy, hogy milyen fontos és nélkülözhetetlen és életre szóló az Önök munkája. Minden nap. Most is. Hisz mit olvasnak? Pedagógusokat támogató szakportált..:)

koszonettanaroknak

A Bálint-napra szánt cikkek sorozatát ezzel kezdjük: az angolul nem tudóknak: „Melyik tanár volt a legnagyobb hatással az életedre?”- hangzik a kérdés a felirat szerint a grafikán. „Kedves Tanárok, köszönök mindent”- mondja a gyerek, ahogy felfelé kapaszkodik. A tanárok segítik saját testi-lelki erejükkel a diákokat, hogy elérjék álmukat- ez áll Luo Jie grafikáján, ami megállíthatatlanul terjed az interneten. Az eredeti kép az illusztráció szerint a China Daily lapban jelent meg, a szerző, Lui Jie politikai és egyéb indíttatású karikatúrái ott láthatók, részletesen itt tájékozódhat a fiatalember képekben követhető munkásságáról. Az Interesting Engeneering oldalon főleg mérnökök vagy a mérnöki munka iránt érdeklődő szakemberek gyűlnek össze, hogy a világ mérnöki szemmel is érdekes eseményeit, tárgyait, jelenségeit kitárgyalják. Ezt a képet is közel 58 ezren lájkolták, számos komment született. Ezekbe beleolvasva érdekes, 21. századi tudás-megszerzési út rajzolódik ki! Sok mérnök, ill. mérnöki tudományok iránt érdeklődő hozzászóló jelezte, hogy a legtöbb tudást a tanárok által kapott inspiráció által megszerzett nonformális forrásokból szerezték: online kurzusok, letölthető videók, tutorial-ok, saját és mások tapasztalatai.

Tehát a tanár inkább a tudás útjának kijelölője és a tanulóban az érdeklődés felkeltője és szinten tartója volt…

Önöknél mi a tapasztalat, Önnek milyen volt a kedvenc tanára és Ön milyen tanára diákjainak? Inspirálás vagy tudásátadás, mi a fontosabb Önnek?

Forrás: Interesting Engeneering Facebook oldal

Előző cikkÉrettségihez hasonló nyelvi mérések már a 9. évfolyamtól? Miért? Hogyan?
Következő cikkLevél tanáromnak – Ön kapta vagy küldi?