Kezdőlap osztályfőnök

„Motiválni őket? Az nehéz volt …”- Videó a tanárok elismeréséről…

Egy alig két perces videó, angolul, de magyar felirattal, arról, hogy miért nem kell, hogy egy tanár híres legyen, de mit kell tennie, hogy jó legyen? A rábízottakat a helyes, személyiségüknek megfelelő útra terelni, segíteni kibontakozásukat. Ebben a videóban megható módon ismerhetjük meg egy középkorú tanárember élményét erről:

A tanárok munkáját sokan, sokféleképpen elismerték, megköszönték, ki így, ki úgy. Ebben a – e sorok irója szerint- megható videóban egy középkorú férfi tanár mesél arról, hogy milyen volt a diákjaival együtt lenni, például tanulásra motiválni…(Forrás: Ágoston László Facebook oldal)

 

 

Majd milyen fantasztikus, felemelő volt, mikor látta, hogy sikeresek lette.

 

Ezután a fiatalok mesélnek pár mondatban arról, hogy milyen élethelyzetben, hogyan segített nekik Jonathan, a tanár.  Beszélnek arról is a fiatal felnőtt volt diákjai, hogy hálásak neki, hogy segített a személyiségük kiteljesedésében,így megtalálhatták hivatásukat, a nekik való munkát.

A köszönetük érzelemdús, őszinte és hálatelt kifejezése után a meghatott tanár ennyit mond:

„Ha segíteni tudsz, hogy valaki pozitívabban tekintesen magára, és többet hozzon ki belőle, mint amire gondolta, hogy valaha is képes lesz, nos, én úgy érzem akkor végeztél igazán jó munkát. ”

Minden tanárnak kívánjuk, hogy kiteljesedjen személyisége, helyén érezze magát  a pályán és ő is átlélhesse ezt a felemelő érzést, diákjaival együtt: jó úton jár.

 

A magyar feliratos videó forrása: Ágoston László Facebook oldala. 

Az angol nyelvű forrás ITT van.

 

Lejegyezte: Fülöp Hajnalka

 

Előző cikkMémek, gif-ek – önkifejezés és kritikus gondolkodás, avagy mire használhatjuk még a digitális eszközöket?
Következő cikkVáltozó kihívások között is támogató partner az Oktatási Hivatal