Kezdőlap hírmozaik

    Mi lesz a héten a MI programja? -2016.02.22-től

    Február negyedik hetében már újra érkeznek  az  újabb vendégek és szolgáltatások a moderniskola.hu portálon.  Köszönjük olvasóink visszajelzéseit és egyre növekvő táboruk láttán igazolva látjuk interaktív kezdeményezésünk létjogosultságát.

    ujmodserniskolaoldal

      Mivel várjuk Önöket ezen a 2016. február 22-28-ig tartó  héten?

    Ha hétfő, akkor híres ember – interjú!

    02.22., hétfő: Havonta több alkalommal interjút közlünk az oktatás területén kiemelten fontos döntéseket hozó szakemberekkel, a fejlesztésekről, eszközök, módszerek, szemléletek előremutató változásairól, a hazai és nemzetközi trendekről. Az interjúalany most Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa. A szakember a pedagógusokat is érintő Erasmus + – programról, az iskolai konfliktusmegoldás jó gyakorlatáról,  korai iskolaelhagyás elleni fellépésről és az iskolai közösségi szolgálatról is beszél. Valamint elsősorban az angolul  nyelvterületen otthonosan mozgó pedagógusok számára számos online közösségi segítő eszközt is bemutat.

    Ha kedd, akkor Heti Kitekintő!

    02.23. kedd: Heti Kitekintő rovatunkban tallózunk a külföldi szakirodalomból, világjáró szerzőink tapasztalataira építve oktatással kapcsolatos újdonságokat mutatunk be, új irányzatokat, technológiákat, pedagógiai megoldásokat, iskolákat, ottani rendszereket. Ezen a héten ebben a rovatban  bepillantást nyerhetnek egy rövid videón és egy hosszabb cikken keresztül a szingapúri oktatási rendszerbe. Meg. Fognak. Lepődni. Garantáljuk. Ezen kívül olvasható lesz még egy új beszámoló a Londonban rendezett BETT-show-ról, ami az oktatási eszközök  és módszerek éves nemzetközi seregszemléje. Az Infotér Egyesülettől és egy innovatív pedagógustól, Tóthné Bán Gyöngyitől is érkezett beszámoló, ez következik most, köszönjük! Mik a várható trendek, milyen változások várnak az oktatási szektorra, milyen eszközöket, módszereket, megoldásokat fogunk használni a tanulásban, tanításban a közeljövőben? Hogy ezekre a kérdésekre is keressük a választ, tartsanak velünk!  (cikkük a múlt héten technikai okból elmaradt frissítés miatt most érkezik. Szíves megértésüket kérjük.)

    02.24. szerda: Szakértő szerda

    Kivételesen megcseréltük a „celebtanár” és a szakértő” napját, a vendégeink elfoglaltságához igazodva.

    ADHD-ról kérdezhetik tapasztalati szakértőnket 02.24-én

    kaszaevaportreA figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, elterjed nevén „hiperaktivitás”, angol rövidítéssel: ADHD egyre több gyereknél jelenik meg, így egyre több pedagógust, szülőt állít újabb kihívások elé. Segítségül hívtuk Lopatovszkiné Kasza Éva, ADHD segítőt, saját-élményű tanácsadót, aki 2016. február 24-én, szerdán, 17-18 óráig, a moderniskola.hu élő cset-beszélgetés keretében válaszol a kérdéseikre. Akár névvel, akár név nélkül is kérdezhetik a szakembert!

    A szerző matematikatanár,  moderniskola.hu-nak  rendszeresen beszámolt már az ADHD-val kapcsolatos tanácsairól, ,cikkeit sokan követik.

    gyakorlatias megoldásairól, fejlesztéseiről és mindennapi küzdelmeiről és sikereiről is kérdezhető. Érdemes őt követni, megoldásait átvenni!

    Töltse a szerdát a  szakértővel!

    Várjuk kérdéseiket 2016. február 24-én, szerdá, 17-18  óra között a www.moderniskola.hu oldalon. Az élő cset-beszélgetés követhető, bárki bekapcsolódhat és később  is elolvashatja a párbeszédeket! Várjuk olvasóinkat, akár okostelefonról, táblagépről, asztali számítógépről jelentkeznek be, lépjenek be az élő beszélgetésbe bátran! Ha nincs módjuk ebben az időben bekapcsolódni, küldjék el kérdéseiket a fuloph@moderniskola.hu címre, “adhd” tárggyal, és kérdésükre garantáltan választ kapnak!

    Hogyan működik? Ismerje meg korábbi cikkünkből a csetelés részleteit itt!

     

    02.25. Celebtanár- csütörtök:

    szevirmaportreKivételesen csütörtökön lesz a „celebtanár”, aki most nem más, mint Ujhelyiné Szeverényi Irma, gyógypedagógus.. Irma IKT eszközöket is használ a gyógypedagógusi fejlesztő munkájában, sok tekintetben úttörő módon. Számos forrásból inspirálódik és maga is tanítja, megosztja tudását, cikkeit a Modern Iskola is örömmel és nagy érdeklődést kiváltva közli. Ezen kívül blogot vezet például, ahol videókkal, fotókkal, leírásokkal, weboldalakkal segíti a, gyógypedagógusokat, szülőket, hallgatókat és a téma iránt érdeklődőket. Részt vesz az innovatív tanárfórumokon, bemutókon, tanulási zavarral, egyéb nehézséggel küzdő diákjaival és szülőkkel együtt. Egy korábbi bemutatkozását idézem:”Utazó gyógypedagógusként dolgozom Budapesten, a Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Örömpedagógia című honlapom itt érhető el.”

    Legyen naprakész, felkészült a köznevelési szakportálunk szolgáltatásainak igénybevételével. Itt sok mindenre választ kap, amit a pedagógusként a csoportszobában, a tanteremben azonnal felhasználhat, felkészülésben, módszertanban is segít.

    Fedezzük fel együtt a moderniskola 2.0 oldalt!

    Fülöp Hajnalka
    főszerkesztő
    Modern Iskola

    Előző cikkHogyan lehet ünnepelni az anyanyelv nemzetközi napját?
    Következő cikkMegoszthatják a tapasztalataikat a tanárok – Interjú Navracsics Tiborral