Kezdőlap hírmozaik

    Ezt túllőttük…, de ezeket a dolgokat még megtehetjük a Föld védelméért

    "2017-ben augusztus 2-a az év azon napja, amikor kimerítjük a természetnek azt a készletét, amit a bolygónk egy egész év alatt képes megújítani. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a mai naptól kezdve az év végéig már egészen biztosan több ökológiai erőforrást és szolgáltatást használunk fel, mint amennyi a valóságban a rendelkezésünkre áll." A http://kornyezetert.hu cikkéből megtudhatjuk, hogy mit tehetünk, egyszerű dolgokat, hogy takarékoskodjunk az erőforrásokkal, hogy megvédjük a Földet. Egy iróasztalon, egy családban, egy tanteremben, egy iskolában,... az egyetlenegy Földön..

    forrás: www.kornyezetert.hu

    „Az Ökológiai Túllövés Napja

     Az ember által végzett túlhalászás, az erdők kiirtása és a szén-dioxid légkörbe való kibocsátása olyan mértékű, amivel a természet már nem képes megküzdeni.

    Az Ökológiai Túllövés Napja 2015-ben augusztus 13-ra, míg 2016-ban augusztus 8-ra esett. Ezek alapján sajnos tisztán látszik, hogy évről-évre egyre előrébb kerül a naptárban, ugyanis az emberiség ökológiai lábnyoma egyre nagyobb lesz, miközben a természet egyre kevésbé képes felvenni vele a versenyt. Jelenleg a szén-dioxid kibocsátás az emberiség lábnyomának 60%-át teszi ki. Ez azt jelenti, hogy amennyiben felére tudnánk csökkenteni ezt a mértéket, akkor a Túllövés Napját akár 89 nappal, tehát három hónappal későbbre tolhatnánk.

    A klímaváltozás megállítása hatalmas falatnak tűnhet, elsőre azt gondolhatjuk, hogy ez egy olyan dolog, amelyet csak a világ vezetői, és hatalmas szervezetek képesek megoldani. Bár rájuk is szükség van a küzdelemben (pl. párizsi klímaegyezmény), mégis, mi magunk is képesek vagyunk változtatni, ha kicsit tudatosabban cselekszünk a mindennapokban. Nagyon egyszerű dologokról van szó, amelyek nem igényelnek nagy idő- és energiabefektetést, mégis a jövőnk és a természet megóvása szempontjából hatalmas lépéseket jelenthetnek:

    folytatás: http://kornyezetert.hu

    Előző cikkÉrtesítés a 2018. évi tanfelügyeleti tervbe kerülésről – felkészítés is igényelhető!
    Következő cikkTÚL FEHÉREK A BRIT GYEREKKÖNYVEK?