Kezdőlap határtalanul

Október 9-ig lehet jelentkezni- középiskolásokat várnak PénzSztár versenyen

Immár ötödik alkalommal kerül sor a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyére. (Középiskolás csapatokat várnak, október 9-ig kell jelentkezni, ingyenesen. ) A 2013-as indulás óta Kárpát-medencei versennyé terebélyesedett kezdeményezés fő célja, hogy felhívja a diákok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

 

 

Az elmúlt években több száz középiskola több ezer diákja vett már részt a versenyen, s közben sok új ismerettel, a gyakorlatban hasznosítható tudással, élménnyel és értékes nyereményekkel gazdagodott. A PénzSztár szakmai támogatottsága is évről évre bővült, így az együttműködő partnerek között egyaránt jelen vannak hazai és határon túli egyetemek, szakmai szervezetek, a gazdasági élet szereplői és a pénzügyi intézményrendszer képviselői.

 

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek hazai és határon túli magyar középiskolákból. A nevezés díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a – 14–22 év közötti – diákjai legyenek, akik a 2017/2018-as tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, és még nem szereztek érettségi bizonyítványt. A fordulók során különféle típusú és fokozatosan nehezedő feladatok várnak a csapatokra, melyek megoldásához a pénzügyekkel, a gazdasággal és a vállalkozások működésével kapcsolatos tájékozottságra, általános műveltségre és különböző kompetenciákra, gyakorlati készségekre van szükség.

 

Mivel a pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismeretek ma már szervesen hozzátartoznak az általános műveltséghez, a PénzSztár játékos feladatai is a gyakorlatban hasznosítható tudásra, készségekre és képességekre helyezik a hangsúlyt. Azok a középiskolák, amelyek arra bíztatják tanulóikat, hogy végigjátsszák legalább a verseny két online fordulóját, már sokat tesznek azért, hogy a fiatalok megismerjék a legfontosabb pénzügyi, gazdasági és vállalkozási alapfogalmakat. Éppen ezért, az a három középiskola, ahol a legtöbb csapat kitölti a két online tesztet – az elért eredménytől függetlenül –, különdíjban részesül. Nyereményük egy évre szóló oktatási szimulációs szoftverlicenc, amely további segítséget nyújt a gazdasági, pénzügyi és vállalkozási ismeretek oktatásához.

 

A helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra értékes nyeremények – szakmai továbbképzések és tárgyjutalmak – várnak, a győztes csapat pedig elnyeri a verseny fődíjait is, fejenként 100-100 ezer forintot és egy-egy okostelefont. Nevezni legkésőbb 2017. október 9-ig lehet a www.penzsztar.hu weboldalon, ahol megtalálható a részletes versenyszabályzat, a felkészüléshez ajánlott segédanyagok, a feladattípusok leírásai és a korábbi évek feladatsorai is.

 

Előző cikkMédiahasználat a gyerekeknél: több szó esik erről az iskolában, de miről is?
Következő cikkPályázat – Az év középiskolai tanári kara a digitalizációért – Egy millió forint a díj!