Kezdőlap Digitális eszközök

Iskolák jelentkezhetnek az ingyenes VándoRobot Programba

Az európai eseménysorozat keretében indítja el a GE Magyarországi Digitális Fejlesztési Központ és az Abacusan Stúdió egyedülálló VándoRobot Programját, amely egy egész éven keresztül segíti a gyerekek programozási készségeinek fejlesztését országszerte 9 általános iskola több mint 300 diákjának részvételével. Még hat iskola jelentkezését várják. A jó gyakorlatokért érdemes követni a VándorRobot programot.

A most zajló Európai Kódhét célja, hogy felhívja a figyelmet a programozás legalább alapszintű elsajátításának a fontosságára.

fotó: Abacusan Stúdió

 

A VándorRobot  program célja, hogy a kódolást és a digitális írástudást minél több fiatal számára szórakoztató – az élményalapú oktatás és a csapatmunkát feltételező, projekt szemléletű oktatás elemeit ötvöző – módon tegye elérhetővé. Az egy éven keresztül futó program célkitűzése, hogy segítse az informatikai oktatás hatékonyságát és az informatikai pályák iránti érdeklődés felkeltését az általános iskolás gyerekek körében.

A program keretében a 2017/18-as tanévben, 3 időszakban, összesen 9 általános iskola vesz részt, ebből három helyre már kiválasztották az iskolákat, míg a további hat helyre pályázat útján jelentkezhetnek az intézmények november folyamán. A kódolás és programozás alapjainak elsajátítását segítő ArTeC robotkészleteket és mentoroálást az Abacusan Stúdió  és a GE Digital informatikai szakemberei biztosítják.

A GE Magyarországi Digitális Fejlesztési Központjában a kezdetektől proaktívan foglalkozunk a következő generáció informatikai oktatásával, nyílt események keretében. A gyermekek számára tervezett programozási és kódolási napokat, például a Kódolás Hete vagy a Digitális Témahét keretében, a Lányok Napján, illetve idén nyáron második alkalommal informatikai nyári tábor szervezésével biztosítjuk. A most induló programmal azonban sokkal több gyermeket érhetünk el, mint korábban, mivel

a program egy egész évig tart, így valódi elmélyült tanulási lehetőséget biztosítunk

számukra, saját iskolai környezetükben” – mondta Paál Laura, a GE Global Operations Informatikai Igazgatója, a program GE-s védnöke.

Nagyon örülünk, hogy a korábbi sikeres együttműködések után idén egy egész éven keresztül dolgozhatunk közösen a GE Digitallal” – mondta Sugár Sára, az Abacusan Stúdió Nonprofit Kft. Ügyvezetője. „A program során ArTeC robotika készleteket biztosítunk a gyerekeknek, melyek nagy variálhatóságukkal, színes építőelemeikkel az élményszerűséget, játékosságot segítik elő, ugyanakkor alkalmasak a valós életből vett hétköznapi, ipari vagy akár bionikai feladatok, megoldások modellezésére is.”

A programban részt vevő első három általános iskola:

  • Kőbányai Kertvárosi Általános Iskola (Budapest)
  • Palonai Magyar Bálint Általános Iskola (Fonyód)
  • Bükkábrányi Arany János Általános Iskola

A program további hat helyére az általános iskolák itt jelentkezhetnek novembertől.

Kapcsolódó cikkek:

Elkezdődött a kódolás hete – vegyen részt és nyerjen 150 000 Ft értékű oktatást segítő eszközt

Digitális oktatás, pedagógusképzés, lehetőségek: interjú Horváth Ádámmal, az IVSZ oktatási igazgatójával

 

 

 

Előző cikkKütyük a tanórán – Figyelemelterelés, vagy az oktatás forradalmasítása?
Következő cikkJátékos kódolás micro:bit-ekkel az NJSZT és az ELTE T@T labor támogatásával