Kezdőlap Digitális eszközök

Hogyan lehet meghekkelni a tanítást?

Mit lehet másként tenni egy osztályteremben ahhoz, hogy a tanítás jobb legyen, IKT-eszközökkel? Világszerte keresik a pedagógusok ezt. Most a Microsoft egy internetes tudásmegosztó fórumon, az online webináriumon lehetőséget nyújtott erre: 2017. október 14-én, szombaton, délután 5-7 óráig. A programot okostelefonról, tabletről és asztali gépről is leheettt követni, ingyenesen, interneten át, regisztráció után. A megoldások képi világa az angolul nem tudóknak is segíthet. Inspiráció, motiváció, közösség..határok nélkül!

A program plakátja.Információs és kommunikációs technológiai eszközök az osztályteremben? Ön már használ ilyeneket? És szeretné még jobban használni ezeket? Vagy még csak tervezi? Most megnézheti a jó gyakorlatokat, megismerheti a kollégák újításait, megoldásait, a Microsoft Hack the Classroom internetes szemináriumán.

Frissítés: az esemény lezajlott, a moderniskola.hu olvasói körében nagy volt az érdeklődés, köszönjük. A bemutatók nyelve az angol volt. 

A Microsoft egy évvel ezelőtt Magyaroroszágon, Budapesten rendezte világméretű konferenciáját erről a témáról, itt írtunk erről. Most az interneten, ingyenesen lehet találkozni az összegyűlt tanárokkal, csak néhány perc a jelentkezés, ezt a kérdőívet kell kitölteni – név, email cím, ország- – itt lehet regisztrálni!

Az IKT eszközök segítehetik a szemléltetést, a magyarázatot, bemutathatják a világ működésének modelljeit, segíthetik az alkotást, az új gondolatok, meglátások megfogalmazását és még számos dologban segíthetik az osztálytermi, tanítási folyamatokat. A Microsoft oktatási programja folyamatos fejlesztéssel és a pedagógusok, diákok bevonásával segíti ezt.

Bővebb információ itt: https://education.microsoft.com/hack-the-classroom-october-2017

Előző cikkJátékos kódolás micro:bit-ekkel az NJSZT és az ELTE T@T labor támogatásával
Következő cikkTízből kilenc középiskolás használja az Instagramot