Még egy hétig jelentkezhetnek az oktatók a STEM-díjra

    A Tempus Közalapítvány keresi azokat a felsőoktatási jó gyakorlatokat, amelyek hivatástudatot erősítő, szemléletformáló hatással lehetnek a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika (STEM) területek oktatására, és amelyek ily módon példaként állíthatók.

    A Tempus Közalapítvány 2010-ben indította útjára azt a kezdeményezést, hogy minden évben egy fontosnak tartott célkitűzést fókuszba állítva olyan jó gyakorlatokat keressen, melyek széles körű bemutatásra és népszerűsítésre érdemesek. Az idei díj fókusza a tudomány, technológia, mérnöktudomány és matematika a hazai felsőoktatásban, azaz a STEM-szakmákhoz kapcsolódó képzési területek. 

    Olyan, a STEM területek valamelyikéhez kapcsolódó felsőoktatási kurzusokat keresnek, amelyek
    • az elméleti tudást a gyakorlatban való alkalmazásra fókuszálva adják át,
    • innovatív felsőoktatás-pedagógiai módszerekkel támogatják a kurzus tanulási eredményeiben meghatározott fejlesztendő kompetenciák elsajátítását,
    • hatékonyan készítik fel a hallgatókat az általuk választott STEM szakmára.

    A díj teljes keretösszege 900 ezer forint, melyet a díj kiírója a nevezett kurzusok mennyiségétől és minőségétől függően használ fel. 
    A kurzusok vezetői 2013. október 7-től jelentkezhetnek a Tempus Közalapítvány tematikus honlapján elérhető on-line platformon. 

    A jelentkezés határideje 2013. november 8.

    További információ a felhívásról, a jelentkezés módjáról, az értékelés szempontjairól a Tempus Közalapítvány „Oktatás és Képzés” tematikus honlapján érhető el vagy e-mailen a stem@tpf.hu címen lehet érdeklődni.
     

     

    Előző cikkA Nemzeti Tehetség Program lehetőségei a 2013-2014-es tanévben
    Következő cikkEurópai szintű elismerés az idegen nyelvek tanításában