BeleSTEM – oktatási jó gyakorlatok a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika szolgálatában

    A Tempus Közalapítvány „BeleSTEM” címmel konferenciát szervez 2014. április 29-én Budapesten.Középiskolai pedagógusoknak lehetőségük nyílik betekinteni abba, hogy milyen innovatív módszereket használnak a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika- angol betűszóval a „STEM’ területeken ma a felsőoktatásban, hogy milyen karrierlehetőségek várják az ezen a területen továbbtanulókat, és mindezzel hogyan segíthetik diákjaik pályaorientációját. A konferencián bemutatandó jó gyakorlatok középiskolai pedagógiai módszertanhoz is inspirációt jelenthetnek, hiszen a kurzusokon alkalmazott gyakorlatok nagy része könnyen adaptálható a közoktatásba.

    ” A konferencia ajánlója szeirnt a rendezvényen a jó gyakorlatként azonosított kurzusokon keresztül a STEM területek oktatásával foglalkozó szakemberek és intézmények osztják meg azt a korszerű szemléletmódot, mellyel szakmájuk felé fordulnak, hogy hosszú távon segítsék elő a STEM szakmák vonzóbbá válását. Célunk továbbá, hogy felhívjuk a nyilvánosság és a felsőoktatási intézmények figyelmét arra, hogy a STEM területeken működő képzések gyakorlatorientált, a munkaerő-piaci igényekre reflektáló és a technológiai fejlődést figyelembe vevő fejlesztésével az oktatás és a munka világának kapcsolata erősíthető.

    Időpont: 2014. április 29. 9:30-16:00

    Helyszín:
    MÚOSZ Székház
    1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/a

    A részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges, melyet az oldal alján található on-line jelentkezési lapon tehet meg, 2014. április 24-ig.

    Tervezett program, regisztráció

    Előző cikkFöld Napja- egynapos ingyenes tanulmányi út, pedagógusok részére
    Következő cikkAz új tankönyvekkel lehet megismerkedni az OFI konferenciáján