Ingyenes tapasztalatcsere és szakértői tanácsadás június 6-án- pályaválasztásról

    Melyik az igazi talány: az érettségi, a felvételi, vagy ami utána jön? Vajon hány éves korára ébred rá az ember, mihez is kellett volna kezdenie önmagával, képességeivel?  A Karriercasting munkatársai egy szakértői-tanácsadói rendezvénysorozatot tartottak a felvételi jelentkezés előtt álló diákok részére decemberben-januárban. Ezt most fórum formájában iskolák, igazgatók, tanárok részére rendezik meg. A pályaválasztás, továbbtanulás témájában  a pedagógusok a legfőbb tanácsadók között szerepelnek a diákok és szüleik életében. A pályaorientáció, életpálya-tanácsadás megváltozott kihívásai, a munkaerőpiac és a szakképzés, felsőfokú képzés átalakulása miatt azonban nekik is szükségük van a folyamatos továbbképzésre e téren. Egy ingyenes tapasztalatcserére hívják őket a szakemberek.

    Favágás, mellényúlás, továbbtanulás: melyik a Te pályád?  címmel tartotta a felvételire jelentkezések előtt állók számára szakértői / tanácsadói rendezvénysorozatát még december – januárban a Karriercasting. Most, a tanév végén, illetve augusztusban, az induló tanév előtt a pedagógusokat hívják e témában budapesti (illetve igény szerint kihelyezett) programsorozatra a szakértők.

    Időpont:  2014. június 6., péntek, 18,00-20,00 h

    Helyszín: MagNet Ház (Budapest, Andrássy út 98.), földszint, Árnika Terem

    A program tartalma:

    1, Ön és kollégái mit tapasztaltak: mennyire hatékony az iskolai pályaválasztási munka, mit mutatnak a beválások?

    2, Ha tehetnék, mit csinálnának másképp? Milyen problémákat, mulasztásokat, reális lehetőségeket látnak ezen a területen?

    3, Önök, diákjaik s szüleik hová fordulhatnak kérdéseikkel, tanácstalanságukkal, s ott miként foglalkoznak Önökkel?

    4, Mennyire elégedettek ezekkel a szolgáltatásokkal, s azok mennyiben hasznosulnak?

    5, Mit tapasztalt: egy ember hány éves korára jön rá, mihez is kellett volna kezdenie képességeivel? Mennyi és milyen erőforrások, személyes szándékok, törekvések, lehetőségek pazarlódnak el közben?

    6, Mit gondol, hogyan lehetne közelíteni az egzakt módon bemért, aktuális személyes kompetenciákat, az iskola pályaorientációs feladatait, a felsőoktatási és szakképzési kínálat lehetőségeit, valamint a munkaerőpiac igényeit és elvárásait?

    7, Min múlik az, hogy mindez szervezett keretek között, hatékony módszertannal, érdemi létszámban elérhető legyen a diákok, az iskolák, a tanárok és a szülők számára?

    8, Ön szerint milyen erőforrásokra lenne ehhez szükség?

    9, Ön, kollégái, a tanulók és szüleik miben lennének partnerek egy ilyen program iskolai keretek közötti megvalósításában?

    A részvétel díjmentes, mindössze regisztrációhoz kötött.

    Regisztráció, bejelentkezés, érdeklődés: 

    mail:                info@karriercasting.hu
    telefon:            +36 70 708 1258

    Augusztusban, tanévkezdés előtt a résztvevők visszatérnek a rendezvény tapasztalataira, a javaslatokra, s kezdődhet a konkrét, 2014/2015-ös tanévbeli megvalósítás.

    Vajon a mi tanítványaink hol fognak kikötni? A Karriercasting korábbi programjai továbbtanulóknak, pályaválasztóknak, felvételizőknek a 2013/14-es tanévben:

    • A helyeden vagy?
    • Utazás a koponyád körül (továbbtanulási para-métereid)
    • Önmagad magasán
    • Favágás, mellényúlás, továbbtanulás: melyik a Te pályád?
    • ​Rendkívüli szülői értekezlet: azonnal mindent az utolsó percekben!​
    • Hogy jókor, jó helyen lehess!

     

    Út a labirintusban: Vajon a mi tanítványaink hol fognak kikötni?

    A Karriercasting szakemberei* -a munkaerőpiac mellett- több mint 20 éves gyakorlattal és beválási tapasztalatokkal rendelkeznek a továbbtanulás, pályaválasztás, karriertervezés, -építés, –módosítás, a tudatos élethelyzet-váltások terepén. Professzionális, gyors, azonnal használható, bizonyítottan hatékony módszereket és segítséget nyújtanak a személyes élet aktuális vagy legnagyobb dilemmáiban illetve a munka, a teljesítmény, a cégek, szervezetek világában egyaránt.  Náluk akár 12 óra alatt kiderül, ki miben és hogyan lehet a legjobb! Alaptételük bizonyított tény: minden ember az élet több területén, több dologban tehetséges és produktív. Szakembereik HR specialisták, pályaválasztási és karriertanácsadók, mentorok, mentális segítők, krízisintervenciós szakértők, fejlesztő és gyógypedagógusok, konduktorok, pszichológusok, grafológusok. Csapatuk elkötelezettségének és egységének alapja a minőség s a társadalmi hasznosság iránti igényük, valamint közös szellemiségük, melynek mottója: “Földre néző szemmel, égre néző lélekkel”. Úgy tartják, ha valami bizonyosan csak rajtunk múlik, az az, mit adunk tovább. Kedvelik azokat a munkákat, ahol a „semmiből” kell valamit létrehozni, vagy ahol minőségi és nagyságrendi változás sikere a tét. Különösen vonzó számukra, ha mindezt innovativitással és kreativitással, professzionális szakmaisággal lehet elérni. Tevékenységük mellett igyekeznek értékeket megismerni, felmutatni, közvetíteni és teremteni a színház, film, zene, irodalom, tánc, képzőművészetek, a sport vagy éppen lelkünk és szellemünk egészsége és megújulása terén.

    Programsorozatuk július-augusztusban kompakt egynapos rendezvényekkel folytatódik továbbtanulók, pályaválasztók, felvételizők részére. Céljuk, hogy új, ám annál biztosabb utakat nyissanak a résztvevők számára saját magukhoz és a munkaerőpiacra egyaránt. A részvétel regisztrációhoz kötött lesz, a program díja: 2500 Ft / fő. A résztvevők ezzel egyúttal jogosulttá válnak egy kedvezményes (50 %-os), személyes, 90 perces célvizsgálat szakértői eredményére és elemző megbeszélésére is, melyről ügyfélvéleményeket itt olvashatnak.

    Az egynapos program leírása:

    9.00–10.30. h

    Csoportos problémafelvető beszélgetés a továbbtanulás, pályaválasztás, pálya- és karriertervezés, -módosítás, -váltás személyes és aktuális tényezőiről és kérdéseiről.

    Pl.: Honnan lehet biztosan tudni, hogy mire vagyok alkalmas? Választhatok-e olyasmit, ami nem igazán vonz, viszont jó vagyok benne? Mit csináljak akkor, ha túl sok minden / vagy szinte semmi nem érdekel?

    Saját, megoldandó konkrét problémák felismerése, beazonosítása, megfogalmazása, megoldásuk ütemezése, segítő és gátló tényezők összegyűjtése.

    -szünet-

    10.40-12.10. h

    Az összegyűjtött, felvetődött kérdések, problémák és igények alapján kiválasztott konkrét eset vagy esettanulmány közös feldolgozása.

    Ebédszünet

    13,00–14.30. h

    A délelőtti munka tapasztalatai alapján a leggyakoribb, a legfajsúlyosabb illetve az aktuális tényezők beazonosítása, lényegük részletes elemzése, megoldási alternatívák kidolgozása, módszerek, technikák megismerése, megtapasztalása és elsajátítása

    -szünet-

    14.40–16.10. h

    A személyes erények és fókuszok, kockázatok és hiányosságok kezelése illetve korrekciója csoportos munkában, gyakorlatokban.

    16.10–17. 00. h

    Záró, összegző beszélgetés + személyes igények megbeszélése

     

    Nacsa János

    * A Karriercasting vezetője, Nacsa János 20 éve az alkalmazott pszichológia és pedagógia gyakorlati határterületein dolgozik: képzés, andragógia; pályaválasztás, -orientáció, -módosítás; munkaerő-piaci szakszolgálat; HR, stratégiai HR, kiválasztás, teamépítés, -korrekciók, szervezetfejlesztés, HR innováció; krízisintervenció; művészeti nevelés.

    Pályája kezdetén 5 évig egy, a pedagógiai folyamatok egészét átfogó, Dr. Gáspár László által irányított, három minisztérium által felügyelt pedagógiai innovációban vett részt. Ez az akkor előkészítés alatt álló NAT egyik kutatóműhelye, és bizonyos értelemben –ma így mondanánk- pilot-ja volt egy halmozottan hátrányos térségű kisvárosban, Sarkadon. János emberismeret, művészetismeret (4 évig teamvezető), magyar nyelv és irodalom szaktanár, valamint egy integrált-komplex  szakképzési osztály osztályfőnöke volt. (Publikációi erről a munkáról az Iskolakultúrában és a Módszertani Közleményekben olvashatók.)

    Ezt követően pályaválasztási, pályaorientációs illetve képzési, szakképzési gyakorlata és tapasztalatai alapján került a Békés Megyei Munkaügyi Központba, ahol állásközvetítőként, cégkapcsolat-tartóként majd munkaerő-piaci elemzőként tevékenykedett.

    1996 óta HR generalistaként majd specialistaként dolgozik a versenyszférában, ahol munkájában másfél évtizedes beválási tapasztalatokra épülő, egyedi módszertani rendszerét alkalmazza.

     

    2012-ben megjelent családi- és gyermekverskötetét, a Szemvidítófű-t a Magyar Gyermekirodalmi Intézet beválogatta az Év legjobb gyermekkönyvei közé.

     

    Előző cikkKulturális – oktatási programajánló a 22. hétre
    Következő cikkVéget ért a „Tanítás a 21. században” – konferencia- visszajelzések és tanúsítványok