Kezdőlap SNI

Autizmus az iskolában – élő cset-lehetőség a szakértővel

A moderniskola.hu online szolgáltatásai közül az online csetelés ezen a héten egy olyan szakértőt tesz elérhetővé, aki az autizmussal élők iskolai, óvodai beilleszkedését tudja segíteni. A tapasztalati szakértő bemutatkozása a cikkben olvasható, a honlapja és Facebook oldala szintúgy. Az elérhetőség ideje: 2016. május 12. csütörtök, 19 óra.

 

employeeKapuvári Cintia, a Lehet élni Autizmussal Facebook oldal és weboldal szerkesztője, egy Asperger szindrómával együtt élő fiú édesanyja. Számos olyan népszerű cikk szerzője, amelyekben hasznos tanácsokkal látja el a szülőket, pedagógusokat az Asperger szindrómát illetően. Munkásságát mára több százan kísérik figyelemmel.

Kapuvari

A következő témákban fordulhat hozzá:

Hogyan segíthetjük a beilleszkedést az osztályba?
Hogyan alakítsunk ki egy igazán személyes kapcsolatot velük?
Hogyan motiváljunk?
Miért és hogyan bántják őket a többiek?
Hogyan oldjuk a szorongásaikat?
Miben nyilvánulhat meg, hogy a szenzoros érzékelésük eltér a normálistól?
Mekkora szerepe van a pedagógusnak a gyermek életében?
Miből fakadnak az önértékelési problémáik?
Mit jelent a fekete-fehér vagy a szó szerinti értelmezés a gyakorlatban?
Miért nem néz a szemünkbe, hazudik?

 

Az elérhetőség ideje: 2016. május 12. csütörtök, 19 óra.

Várjuk kérdéseiket 2016. május 12-én, csütörtökön 19-20 óra között a www.moderniskola.hu oldalon. Az élő cset-beszélgetés követhető, bárki bekapcsolódhat és később  is elolvashatja a párbeszédeket! Várjuk olvasóinkat, akár okostelefonról, táblagépről, asztali számítógépről jelentkeznek be, lépjenek be az élő beszélgetésbe bátran! Ha nincs módjuk ebben az időben bekapcsolódni, küldjék el kérdéseiket a fuloph@moderniskola.hu címre, “autizmus-szakértő” tárggyal, és kérdésükre garantáltan választ kapnak!

Online csetbeszélgetés? Hogyan működik? Ismerje meg itt!

Kapuvári Cintia  megbecsült és visszatérő vendég a moderniskola.hu oldalon, szakértőként korábbi cikkét is örömmel olvasták Önök.  Tartson Ön is a moderniskola.hu -val, kövessen minket a Facebook-on is, hívja meg ismerőseit, ossza meg posztjainkat!

Legyen naprakész, felkészült a köznevelési szakportálunk szolgáltatásainak igénybevételével. Itt sok mindenre választ kap, amit a pedagógusként a csoportszobában, a tanteremben azonnal felhasználhat, felkészülésben, módszertanban is segít.

Fedezzük fel együtt a moderniskola 2.0 oldalt!

Fülöp Hajnalka
főszerkesztő
Modern Iskola

 

 

Előző cikk„Úgy érzem, a helyemen vagyok. -” tudását bővíti és meg is osztja – Novák Károly
Következő cikkLehetőségek a nyelvi kreativitás, logikai gondolkodás fejlesztésére a nyelvórán