Kezdőlap jó példák

Erdei tábor Tihanyban – táborozz a Magonc Alapítvánnyal 2017-ben is!

Nyitott, természet és társadalom iránt érdeklődő tinédzserekat tanító pedagógusok figyelmébe. Az idei nyár sem telhet el Magoncos tábor nélkül: ezúttal egy újszerű és jelen állás szerint egyszeri programra várjuk a jelentkezőket, a Tihanyi-félszigetre. Ha 12-15 éves vagy, nyitott vagy a téged körülvevő világra, és szeretnéd a nyarat igazán jó közösségben, érdekes természetismereti, társadalmi és közösségépítő foglalkozásokon eltölteni, köztünk a helyed! Fergeteges társaság, remek programok és játékok a Balaton-parton!

A Magonc Alapítvány idei környezetvédelmi tábora ezúttal Tihanyban valósul meg, 2017. augusztus 19. és 27. között.

A Magonc Alapítvány 2008 óta foglalkozik környezeti neveléssel, az elmúlt években 140-150 fős nomád TERMIK Táboraink során ismertettük meg gyerekekkel hazánk jellegzetes tájait. Idén egy megújult tematikájú, kisebb létszámú és kevésbé nomád tábort szervezünk, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sajkodi erdei iskolájában.

A programokról

A tábor programjain környezeti és társadalmi kérdésekkel foglalkozunk, a leíró jellegű bemutatás mellett nagyon fontosnak tartjuk a problémafelvetést és a lehetséges fenntartható megoldási lehetőségek közös keresését-bemutatását is. Mindezeket interaktívan, élményközpontúan, holisztikus látásmóddal keretezzük.

A táborban a résztvevők 10 fős csoportokba lesznek beosztva, ezek a csoportok egy vezetővel kiegészülve alkotják a tábori közösség alapját. Négy délelőtt során a csoportok forgószínpadszerűen különböző szakmai programokon vesznek részt. Ezeken az idén igazán sokszínű programokon a résztvevők és szervezők együttesen fedezik fel a félsziget élővilágát, táji és kulturális értékeit, ismerkednek az egészséges életmóddal és a civil társadalommal, valamint napi környezetvédelmi praktikákat, fortélyokat, illetve tájékozódási ismereteket sajátítanak el.

Célunk, hogy a táborunkban résztvevők értékekkel gazdagodjanak, fejlődjenek a következő szakmai programok mentén:

    • Hagyományok és modernitás a Tihanyi-félszigeten
    • Aktív életmód, sportok a természetben
    • Környezetvédelem és civil társadalom
    • Helyi természeti értékeink és cselekvő természetvédelem

A fennmaradó napokon egyéni választás szerint érdekesebbnél érdekesebb témákról szóló előadásokba, beszélgetésekbe, interaktív foglalkozásokba és kirándulásokba kapcsolódhatnak be a résztvevők, valamint természetesen Tihany főbb látványosságainak (pl. Tihanyi Bencés Apátság, Kogart Kiállítások) meglátogatására is lehetőséget biztosítunk.



A délutánok során hasonlóan színes és változatos, de kötetlenebb programok várnak a táborozókra, a jó hangulatú közösség kialakulását segítő csapatépítő programok.

Este tábortűzzel, énekléssel, alkalmankként sütögetéssel vagy egy-egy, a tábori tematikájához kapcsolódó film közös megtekintésével zárjuk a tábor napjait.

A tábor díja

Mivel minden szervező önkéntesen, azaz díjazás nélkül végzi munkáját, táborunkban nincs klasszikus értelemben vett „részvételi díj”. A 9 napos tábor során a szálláshoz, étkezéshez, programokhoz, utazáshoz, közös felszereléshez való hozzájárulás ajánlott összege sátras szállás választása esetén 50.000, míg kőházas szállás választása esetén 55.000 Ft.

Időpont, jelentkezés, étkezés, tájékoztatás

Időpont: 2017. augusztus 19-27.
Helyszín: Tihany-Sajkod, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Levendula Erdei Iskolája
Jelentkezés: magonc.org/tt2017/jelentkezes. Külön jelentkezési határidő nincs, a rendelkezésre álló (mindössze) 40 férőhelyet a jelentkezések időrendi sorrendjében töltjük fel!
Korosztály: 12-15 év
Szállás: a jelentkezési lapon megjelölt választás szerint sátorban vagy az erdei iskola épületében.

Étkezés: Napi öt étkezés, ebből 2 étteremből szállított melegétel, 3 pedig hideg gyümölcs, zöldség, péksütemény, müzli.
Részletes tájékoztatás és online jelentkezés: magonc.org/tt2017
További információ:
E-mail: tt2017@magonc.org
Telefon: +36-20-469-0512 (Magonc Alapítvány)

Előző cikkHogyan segítenek „Tinédzserország lakóinak” az ifjúságsegítők?
Következő cikk„TEHETSÉGGONDOZÁS FELSŐS FOKON” – a Mathias Corvinus Collegium konferenciája, 2017. május 13. szombat