Kezdőlap jó példák

TT2017 – táborozzon a tinédzser a Magonc Alapítvánnyal 2017-ben is! Utolsó helyek!

A Magonc Alapítvány idei környezetvédelmi táborába Tihanyba várják a jelentkezőket, 12-15 éves korig., a tábor időpontja: 2017. augusztus 19. és 27. között. A kilenc napos tábor során a helyi természeti és kulturális értékek megismerése mellett számtalan szabadidős programmal és játékkal, és persze balatoni fürdőzéssel is készülnek a szervezők. Utolsó helyekre lehet jelentkezni, komoly kedvezménnyel! A tábor részletei és jelentkezés a cikkben.

A tábor szervezőitől az alábbi tájékoztatás érkezett:

„Nyitott, természet és társadalom iránt érdeklődő fiatalok figyelmébe ajánljuk a Magonc Alapítvány idei nyári programját: ezúttal egy újszerű és jelen állás szerint egyszeri programra várjuk a jelentkezőket, a Tihanyi-félszigetre. Olyan 12-15 éveseknek, akik nyitottak a körülvevő világra, szeretnék a nyarat igazán jó közösségben, érdekes természetismereti, társadalmi és közösségépítő foglalkozásokon eltölteni, köztünk a helyük! Fergeteges társaság, remek programok és játékok a Balaton-parton!

forrás: http://www.echoresidence.hu/hu/Szabadido/Programok

 

 

A Magonc Alapítvány idei környezetvédelmi tábora ezúttal Tihanyban valósul meg, 2017. augusztus 19. és 27. között.

 

A tábor programjain környezeti és társadalmi kérdésekkel foglalkozunk, a leíró jellegű bemutatás mellett nagyon fontosnak tartjuk a problémafelvetést és a lehetséges fenntartható megoldási lehetőségek közös keresését-bemutatását is. Mindezeket interaktívan, élményközpontúan, holisztikus látásmóddal keretezzük.

 

A táborban a résztvevők10 fős csoportokba lesznek beosztva, ezek a csoportok egy vezetővel kiegészülve alkotják a tábori közösség alapját. Négy délelőtt során a csoportok forgószínpadszerűen különböző szakmai programokon vesznek részt. Ezeken az idén igazán sokszínű programokon a résztvevők és szervezők együttesen fedezik fel a félsziget élővilágát, táji és kulturális értékeit, ismerkednek az egészséges életmóddal és a civil társadalommal, valamint napi környezetvédelmi praktikákat, fortélyokat, illetve tájékozódási ismereteket sajátítanak el.

 

Célunk, hogy a táborunkban résztvevők értékekkel gazdagodjanak, fejlődjenek a következő szakmai programok mentén:

 

  • Hagyományok és modernitás a Tihanyi-félszigeten
  • Aktív életmód, sportok a természetben
  • Környezetvédelem és civil társadalom
  • Helyi természeti értékeink és cselekvő természetvédelem

 

A fennmaradó napokon egyéni választás szerint érdekesebbnél érdekesebb témákról szóló előadásokba, beszélgetésekbe, interaktív foglalkozásokba és kirándulásokba kapcsolódhatnak be a résztvevők, valamint természetesen Tihany főbb látványosságainak (pl. Tihanyi Bencés Apátság, Kogart Kiállítások) meglátogatására is lehetőséget biztosítunk.
A délutánok során hasonlóan színes és változatos, de kötetlenebb programok várnak a táborozókra, a jó hangulatú közösség kialakulását segítő csapatépítő programok.

 

Este tábortűzzel, énekléssel, alkalmanként sütögetéssel vagy egy-egy, a tábori tematikájához kapcsolódó film közös megtekintésével zárjuk a tábor napjait.

 

Hogyan tovább?

 

  • Ha felkeltette érdeklődését táborunk, a honlapon bővebb információt talál – többek között – a tábor menetéről, a programokról és a szervezőkről
  • Ha nem talál kérdésedre választ a honlapon, kérjük keressen minket a jobb oldalon látható központi elérhetőségeinken, vagy írjon a Facebook-oldalunkra.
  • Természetesen várjuk jelentkezését az Ön által elérhető 12-15 éves gyerekeknek is a táborba, melyet ide kattintva azonnal, a honlapon keresztül is megtehet!

 

 

 

Előző cikkMesterpedagógusok tanácskoztak rendhagyó körülmények között
Következő cikkZökkenőmentes lesz a tankönyvellátás