Kezdőlap Digitális eszközök

    Közvetítés videón a modern iskolákban – Facebook live- tegye még izgalmasabbá óráját!

    Tanárként valami újat használna az óráin? Érdekes lenne az órája a tanteremben ülőkön kívül másoknak is? Használja a Facebookot arra, amire való: juttassa el a lehető legtöbb embernek azt a hírt, tudást, amit szeretne, ott ahol a leggyorsabban, és legegyszerűbben teheti, akár diákjaival közösen is, ingyenesen. A moderniskola.hu is elkezdte az Facebook-on keresztül működő élő közvetítéseket. Vendégszerzőnk újságírói, tudósítói munkája során szerzett gyakorlati tapasztalatait osztja meg a cikkben. A cikk a 2017. november 15-i tematikus összeállításunk része. A nap témája: a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Arany János és Kodály Zoltán nyomában„Az emberi lélek virágai” címmel megrendezett találkozója, melyen határon túli magyar és anyaországi főiskolai hallgatók és oktatók vesznek részt.

    Sokat gondolkodott már azon, hogy mivel tudná izgalmasabbá tenni a tanórákat, vagy hogyan mutathatna meg valami fontosat? Használja ki a Facebook live adta lehetőségeket!

    Fotó: pixabay.com

    Mi ez?

    Egy olyan funkció, aminek segítségével azonnali képet tud adni egy eseményről, az órájáról, egy kísérletéről, bármiről. Közvetíthet konferenciát, vetélkedőt, ünnepséget. A Facebook-közvetítés linkje beilleszthető weboldalába, hírlevelébe, megoszthatja üzenetküldő szolgáltatásokkal is. 

    Mi kell hozzá?

    Egy okostelefon, stabil internet. Ha hosszabb, mint amennyit az akkumulátor bírhat, folyamatos internet használattal, akkor egy töltőt is érdemes vinni, vagy mobiltöltőt, ha mozogni szeretne közben. Jól jöhet egy egyszerű csíptetős mikrofon is, hogy jobban hallhassák. Kültéren vagy nagyon hangosan kell beszélnie, vagy érdemes egy headsetet használni.

    Figyeljen a képre!

    Ellenőrizze le, hogy jól látható-e minden, nem túl sötét-e a kép, vagy éppen süt nagyon a nap. Adjon egy izgalmas címet, és tartsa szem előtt: onnantól, hogy elindult mindent közvetít: hangot, képet, mindent.

    Használja kreatívan!

    Mutasson meg embereket, interjúkat is csinálhat, kikérdezhet a nézőihez. Rengetegféleképpen használhatja. A lényegi információkat ismételje el, és legyen az egésznek egy eleje, közepe, és vége.

    3 információnál többet átadni egyszerre felesleges.

    Inkább legyen rövid, izgalmas.

    Kezében a titkos fegyver, a telefonja, amivel feldobhatja a tudásanyag eljuttatását egy szélesebb körhöz. Használja ki kreatívan! Mi 2017. november 15-én, szerdán 14 órakor használunk élő közvetítést, Szarvasról jelentkezünk, az ÉLŐ Tudomány tematikus napunk kapcsán.

    A cikk a 2017. november 15-i tematikus összeállításunk része. A nap témája: a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Arany János és Kodály Zoltán nyomában „Az emberi lélek virágai” címmel megrendezett találkozója, melyen határon túli magyar és anyaországi főiskolai hallgatók és oktatók vesznek részt.

    Kövesse a híreinket egész nap a moderniskola.hu oldalon! 

    A Főiskola honlapján a témához kapcsolódó tartalom ld. ITT.

    A szerző bemutatkozása:

    Major Zsuzsanna újságíró vagyok. Az értékes hírközlésben hiszek.

     

     

     

    Előző cikkErasmus+ nemzetközi partnertalákozó a Rákosmenti Csicsergő Óvodában
    Következő cikkA Kapcsos Könyv Arany János blogja