Kezdőlap hírmozaik

    Témanap a Magyar Szórvány napján: Határon túli főiskolások és egyetemisták vetélkednek Szarvason

    Élő videót, interjúkat, hasznos, és érdekes cikkeket hozunk a Tudomány Ünnepe alkalmából november 15-én, szerdán a moderniskola.hu-ra. Pedagógusoknak, diákoknak, mindenkinek. Emberközpontú Tudomány, ez a mottója a Magyar Tudomány Ünnepének 2017-ben. Mi pedig minden anyagunkat e köré építjük.

    Négy határon túli és egy hazai felsőoktatási intézményében tanuló magyar diákok érkeznek a szarvasi Gál Ferenc Főiskolára, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából november 15-16-án. A pedagógiai kar Arany János és Kodály Zoltán nyomában „Az emberi lélek virágai” címmel rendez találkozót, amit egy műveltségi vetélkedő, kulturális bemutatkozás és táncos-zenés együttes program fémjelez. Az esemény első napja a Magyar Szórvány napja. A rendezvény szervezői ezzel is tisztelegnek a magyar nemzet azon polgárai előtt, akik nem az anyaországban élnek.

    Szerda reggeltől hasznos cikkekkel várjuk ehhez kapcsolódva. Kiderül például, hogy mi az az online média trükk, amivel felkeltheti a diákok figyelmét.

    Bemutatjuk, hogyan kapcsolható össze az irodalom és a művészet a tanórákon Arany János és Kodály Zoltán segítségével.

    Megismerhetjünk egy különleges Toldi – kötetet, amit a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából jelentetett meg.

    Bepillantást nyerhetünk a magyar mint idegen nyelv tanításának rejtelmeibe és kiderül majd, mit gondolnak nyelvünkről a külföldiek és hogyan fejlesztik magyar nyelvtudásukat a határon túli magyarok, vagy az 56-os menekültek leszármazottai.

    Lesz élő bejelentkezésünk szerdán is, 14.00-tól a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karáról, ahol Arany János és Kodály Zoltán nyomában „Az emberi lélek virágai” címmel rendeznek, határainkon túli magyar főiskolák hallgatói számára találkozót. Innen interjúkat is hozunk majd.

    Tervezünk interjút Kiss-Rigó Lászlóval, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspökével és Potápi Árpáddal, a nemzetpolitikáért felelős államtitkárral.

    A rendezvényen részt vesz:

    Ukrajnából a  beregszászi  II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola,

    Szlovákiából a komáromi  Selye János Egyetem Tanárképző Kar,

    Szerbiából a szabadkai  Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

    Romániából a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem,

    Magyarországról a Nagykőrösi, Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar.

    Kövesse a híradásainkat a www.moderniskola.hu oldalon és Facebook oldalunkon! Tartson velünk!

    A cikk a 2017. november 15-i tematikus összeállításunk része. A nap témája: a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Arany János és Kodály Zoltán nyomában „Az emberi lélek virágai” címmel megrendezett találkozója, melyen határon túli magyar és anyaországi főiskolai hallgatók és oktatók vesznek részt.

    Kövesse a híreinket egész nap a moderniskola.hu oldalon! 

    A Főiskola honlapján a témához kapcsolódó tartalom ld. ITT.

    Előző cikkArany János szülőházába is ellátogattak a Veresegyházi Egységes Gyógypedagógiai Intézmény tanulói
    Következő cikkAz Arany200-busz a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása