Kezdőlap Digitális eszközök

Projektíró pályázatot hirdetnek a Digitális Témahét szervezői

A 2018-as Digitális Témahét felkészülési időszakára projektíró pályázatot hirdetnek a szervezők. A pályázatra projekttervet lehet benyújtani. Elsősorban gyakorló pedagógusoktól és felsőfokú intézmények pedagógus hallgatóitól várnak pályaműveket. A jelentkezési határidő : 2018. II.11.

 

A díjazott pályaművek a Tudásbázis mintaprojektjei között kapnak helyet, ezzel nyújtva támogatást a digitális pedagógia területén kevésbé jártas, ugyanakkor elkötelezett pedagógusok számára a felkészülésben.

Ebben a tanévben a Digitális Témahét kiemelt témái a digitális gyermekvédelem és a közgyűjteményi tartalmak oktatási alkalmazása. Ehhez kapcsolódóan a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ a szervezés mellett arról is gondoskodik, hogy a felkészüléshez újabb módszertani segédletek is a pedagógusok rendelkezésére álljanak majd.

Miről szól egy digitális pedagógiai projekt?

  • a projektpedagógiáról
  • a csapatmunkáról
  • a tantárgyak integrációjáról
  • a kreatív alkotómunkáról
  • az önálló gondolkodás fejlesztéséről
  • az IT eszközök helyes használatáról
  • a digitális készségek fejlesztéséről
  • a lehetőségek kitágításáról
Fotó: digitalistemahet.hu

Értékelés:

Részlet a kiírásból:

Értékes jutalmak. Részletek később.

„A pedagógus pályaművek közül a zsűri hármat kiemelt díjjal jutalmaz, továbbiakat pedig mintaértékű projektnek minősít, amelyeket különdíjban részesít.

KÜLÖNDÍJ-KATEGÓRIÁK

Mintaértékű, a médiatudatosságot témaként megjelenítő projekt
Mintaértékű, közgyűjtemény felhasználására épülő projekt
A legjobb, a programozást kiemelten kezelő projekt
A legjobb, pedagógusképzésben részt vevő hallgató által írt projekt”

Tehát a feladat:

„Írj pedagógiai projekttervet, és pályázz!

 

PÁLYÁZHATSZ: a digitális kompetencia fejlesztését, a digitális pedagógia innovatív alkalmazását célzó pedagógiai projekttervvel. (Ehhez iránymutatásként használható az, amit a Digitális Témahéten megvalósuló projekt kapcsán írtunk.)”

A projekttel kapcsolatos szakmai elvárásokról, értékelési szempontokról, egyéb részletekről ITT lehet olvasni, a Digitális Témahét oldalán.

Jó munkát kívánunk!

 

Előző cikk10+ hely – 10 + videó – ahol a gyerekek kaptak főszerepet a Gyerekjogok Napján – az UNICEF összefogása alkalmából
Következő cikkAlma a fán – Fókuszban a korai iskolaelhagyás – Ingyenes délutáni műhelysorozat november 29-én