Kezdőlap hírmozaik

    „Fedezd fel az örökséged! – 2018.” Online erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

    2018-ban a klímaváltozás és az erdők kapcsolata áll az Országos Erdészeti Egyesület középiskolásoknak meghirdetett vetélkedője középpontjában. Az online versenyre február 25-ig jelentkezhetnek a 9-12. osztályos diákokból szerveződő háromfős csapatok, akiknek elméleti és terepi feladatot kell megoldaniuk. Az elméleti forduló 2018 márciusában zajlik, amikor négy körben kell válaszolni a hetente kiküldött kérdésekre. A terepi feladat egy saját, háromperces videó készítése, amelyben a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatásait mutatják be a diákok

    Forrás: https://www.facebook.com/fedezdfel

    A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk a vetelkedo.oee.hu oldalon vagy a verseny Facebook-oldalán (www.facebook.com/fedezdfel) olvashatók. Megéri jelentkezni, hiszen a vidám megmérettetés mellett az első helyezettek értékes nyereményekkel gazdagodnak! Az első helyezett csapat tagjai fejenként hetvenezer, a második csapat tagjai fejenként ötvenezer, a harmadikok pedig fejenként harmincezer forintos vásárlási lehetőséget nyernek a Decathlon sportáruházban, így a tavaszi kirándulószezon előtt maguk válogathatják össze az erdőjáráshoz szükséges felszerelésük elemeit. Az első tíz csapat tagjai emellett egy éves előfizetést nyernek A mi erdőnk magazinra.

    A verseny felhívása innen tölthető le:  erdoismeretivetelkedo_felhivas_2018_final

    A „Fedezd fel az örökséged!” vetélkedőt előzőleg 2016-ban hirdette meg nagy sikerrel az Országos Erdészeti Egyesület, akkor a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium csapata vihette haza az első helyezettnek járó jelentős jutalmat. A verseny célja a fiatalság figyelmét felhívni a magyar erdők értékeire, amelyek megőrzése számukra a legfontosabb, hiszen az erdők az ő örökségüket képezik. Az idei témaválasztás, a klímaváltozás és az erdők kapcsolatának feltárása korunk egyik legégetőbb környezeti kérdését járja körül. A verseny lebonyolítását a Földművelésügyi Minisztérium támogatja.

    (x)

    vetelkedo.oee.hu
    Facebook-oldal

    Előző cikkIndul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés
    Következő cikk„Magyar sarok” fejlesztőcsomagokat kaptak a „magyar óvodák” Felvidéken