Kezdőlap jó példák

MEDVE MATEK ÉLMÉNYNAP – Ingyenes programok diákoknak, tanároknak és szülőknek

Ingyenes egész napos "élménymatematikai" rendezvényre várják a pedagógusokat, gyerekeket és családokat Budapesten. A Medve Matekversenyt és Matektáborokat szervező egyesület február 24-én tartja a Medve Matek Élménynapot, ami az egyesület nyílt napja gyerekek, tanárok és szülők számára. Az Élménynap egy egész napos szombati program, amely a gyerekeknek szóló foglalkozások és vetélkedők mellett a tanároknak is lehetőséget ad kapcsolatteremtésre, tapasztalatcserére. 

KIKNEK SZÓL AZ ÉLMÉNYNAP?
Az élménynapon 5-12. évfolyamos diákok, általános- és középiskolai tanárok, tanárszakos egyetemi hallgatók és érdeklődő szülők is részt vehetnek. A rendezvény minden résztvevő számára ingyenes.
MIKOR ÉS HOL RENDEZIK AZ ÉLMÉNYNAPOT?

A harmadik Medve Matek Élménynapot 2018. február 24-én rendezik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem E és H épületében(Matematika Intézet).

 

A 2018-AS ÉLMÉNYNAP IDŐBEOSZTÁSA

 

09:00-10:00 Érkezés a helyszínre, regisztráció

10:00-11:00 Plenáris előadás

11:00-11:30 Szünet

11:30-13:30 Foglalkozások

13:30-14:30 Ebéd

14:30-16:30 Élménylabirintus, Kerekasztal beszélgetések

16:30-17:00 Rendezvény zárása
 
AZ ESEMÉNY VENDÉGEI LESZNEK

 

mero_laszlo.png

MÉRŐ LÁSZLÓ
Matematikus, pszichológus, egyetemi tanár. Nincs olyan matematika iránt érdeklődő, aki ne találkozott volna legalább egy ismertetterjesztő könyvével. Műveit nem csak itthon, de küldföldön is nagy siker és érdeklődés övezi. Több mint 20 évig tanított az ELTE Kísérleti Pszichológia Tanszékén matematikai, logikai, pszichológiai és játékelméleti tárgyakat.
marki_zay_janos.jpg
MÁRKI-ZAY JÁNOS
Matematika-fizika tanár, aki pofonegyszerű és szellemes kísérleti modelljeivel teszi könnyen érthetővé a különféle fizikai törvényeket. Szívószálas modelljeivel látványosan mutatja be a geometriai formákat, s ezzel a diákok figyelmét is könnyen kivívja.
lenart_istvan.png
LÉNÁRT ISTVÁN
Matematikatanár, az ELTE oktatója. A gömbi geometria oktatásának nemzetközi hírű kutatója, nevéhez fűzödik a Lénárt-gömb nevű világhírű oktatási segédeszköz megalkotása, valamint a Sík és gömb című, összehasonlító geometriai kísérleteket bemutató könyv.
cz_nagyne_bandi_klara.png
CZ. NAGYNÉ BÁNDI KLÁRA
Beke Manó-díjas matematikatanár, a Beke Manó Emlékdíj Bizottság tagja, a veszprémi Minerva Tanulási Alternatíva létrehozója. Több évtizede foglalkozik tehetséggondozással, a Zrínyi verseny Veszprém megyei állandó szervezője, elkötelezettsége példaértékű a közoktatásban.
kis_gabor.jpg
KIS GÁBOR
Matematika tanár, akinek a Medve Matektáborok és Medve Szabadtéri Matekversenyek koncepcióját és elindítását köszönhetjük. 2016-ban a matematika népszerűsítésében és a matematikai tehetséggondozásban kifejtett hatékony munkásságáért Beke Manó díjat kapott.
lazi_marta.jpg

LÁNGNÉ DR. LÁZI MÁRTA

A BME Matematika Intézet egyetemi docense. A Természettudományi Kar Elmemater Tehetségpontjának és a BME Gyerekegyetem egyik főszervezője. Az első budapesti Medve Szabadtéri Matekverseny megszervezésében nélkülözhetetlen segítséget nyújtott.
 
A tervezett programm a fotók és részletesebb leírása a http://medvematek.hu/esemenyek/elmenynap oldalon találhatók.
Előző cikk„5 tulajdonság, ami valakit a Világ Legjobb Tanárává tehet” + videó!– Interjú a magyarul is tudó finn Jukka Sinnemäki-val, a Global Teacher Prize várományosával
Következő cikkMMM díj – Matheidesz Mária Minőségi Díj – A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete ismét díjazza a kiemelkedő diákok és tanárok erőfeszítéseit