Kezdőlap határtalanul

„Ahol a szeretet nem fogy el soha…”- Kárpátaljai könyvadományok a KELLÓ-tól

Március 13-án, kedden Kárpátaljára látogatott Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Első állomása a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon volt, ahol könyvcsomagokat adott át a családoknak. Az Államtitkárság a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-vel együttműködve külön könyvadományban részesítette az otthonban élő családokat.

Könyvadományt ad át Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Fotó: Kárpátalja. info

„Elkísérte őt Buhajla József, Magyarország ungvári főkonzulja és Ljubka Katalin, a Nemzetpolitikai Államtitkárság osztályvezetője.

Bíró Mária, az otthon igazgatója köszöntötte a vendégeket és elmondta, nagy öröm és megtiszteltetés számukra, hogy időt szakítottak intézményükre, meglátogatták a családi típusú gyermekotthont. Majd röviden felidézte a kezdeteket.

– A munkácsi püspökség kezdeményezésére 2006-ban nyílt az első ház, Lelekács Ferenc és Georgina szülők 7 gyereket fogadtak be, azóta született 3 saját gyerekük. A második lakóház 2007-ben Juhász Árpád és Szilvia szülőkkel 8 gyereket fogadott be a 2 sajátjuk mellé. A harmadik 2009-ben lett kész, Verbóczki Ferenc és Beáta szülők 9 gyereket nevelnek 2 saját mellett. Rövidesen elkészül a negyedik lakóház – mondta az igazgató asszony, és mindenkit meghívott az április 21-i megnyitására.”

A családokat és gyermekeiket, nevelés értékrendjüket bemutató cikk a Kárpátinfo.net oldalon olvasható teljes terjedelmében, a Karpataljalap.net forrásából, Rehó Viktória  „tollából”.

 

 

Előző cikk5 mód, hogy felkészüljünk a tavaszi felfrissülésre – a digitális térben
Következő cikk„Ha csak egy diáknak is is segítettem, boldog vagyok..”