Kezdőlap Digitális eszközök

    Digitális dimenziók a Pénz7-en – Elérhetővé váltak az ingyenes multimédiás tananyagok

    2018. március 5.-9 között negyedik alkalommal rendezték meg a Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahetet. Az általános- és középiskolás gyermekek pénzügyi tudatosságának és vállalkozási ismereteinek fejlesztését szolgáló programsorozatot óriási érdeklődésnek kísérte. Ismerje meg ön is a tanároknak és a középiskolás diákoknak készült ingyenes e-learninges tananyagokat!

    Magyarországon negyedik alkalommal indult el a Pénz7, a pénzügyi és vállalkozói témahét. Kormányzati, civil és piaci szereplők példaértékű szakmai összefogással együtt vállalják az általános- és középiskolás gyermekek pénzügyi tudatosságának és vállalkozási ismereteinek fejlesztését. Hazánkban – még a tavalyi érdeklődést is meghaladó számú iskola regisztrált a programra.

    Több, mint 1200 iskola, 1600 tanára tart több, mint 200 000 diák számára órákat és minden eddiginél több szakmai önkéntes támogatásával – játékos formában jutnak el a témahét során a pénzügyi és vállalkozói ismeretek a diákokhoz.

    A Pénz7 megszervezésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektirányítása mellett 4 társszervező, együttműködő szakmai partnerszervezet fogott össze: a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

    Az egyéni és a családi gazdálkodás, a vállalatok fejlődése, a kiegyensúlyozott és stabil pénzügyi helyzet szempontjából a körültekintő, felelős hitelfelvétel az egyik legnagyobb hatású pénzügyi döntés, melyre célszerű felkészülni, és a kapcsolódó fogalmakkal, mérlegelési szempontokkal, kockázatokkal előzetesen megismerkedni. Ezért az idei pénzügyi és vállalkozói témahét fókusztémája az „Okosan a hitelekről” valamint az „Üzleti ötlet és együttműködés”. A tananyagok három korosztály számára készültek, az 5-6.,  a 7-8. évfolyamosoknak és a középiskolai diákoknak. A pénzügyi tananyag készítését ismét a Pénziránytű Alapítvány vállalta, melyet online és az első 500 jelentkező számára nyomtatott formában, ajándékkal kiegészítve bocsátanak a regisztráló iskolák rendelkezésre.

    Az alapítvány idei újítása a digitális módszerek bevezetése. A tanári felkészülést három webináriummal segítették tartottak, amelyeken a digitális alkalmazásokról (Kahoot!, Crossword Labs , Wordart , Learning Apps.org) a hitelekről szóló háttéranyagokról, az elkészített óravázlatokról volt szó, illetve az e-learninges tananyagok bemutatására került sor.

    Az e-learninges tananyagokkal két célcsoportot, a tanárokat és a középiskolai diákokat célozták meg. A tanárok a hitel témájából vehetnek  leckéket, hogy magabiztosabban állhassanak diákjaik elé. A diákok számára az Alapítvány középiskolai tankönyvének Molnár családja mutat be hiteldöntéseket. Bemeneti és kimeneti teszt keretezi be a látványos, ábrákkal, animációkkal, tudáspróbákkal kiegészített tananyagot.

    A fejlesztés gyöngyszemei az animációk, amelyek a Pénz7 után, bármely a témával foglakozó tanóra értékes eszközei lehetnek. 

    A tananyagok elérése:

    http://penziranytu.hu/tudastar

     

    Előző cikkA szakképzés újabb sikere – Európa legjobb fiatal szakemberei szeptemberben Budapesten
    Következő cikkÉlvezetes nyári munka tanároknak – jelentkezőket vár a VISZ (x)