Kezdőlap hírmozaik

    Tanítsák meg a tanárokat varázsolni!

    Az ünnepek lezárultával motivációs cikksorozatunk utolsó darabjához értünk, melyben még egyszer utoljára pedagógiai témájú TED videót ajánlunk megtekintésre, rövid személyes bevezetőnkkel. Célunk, hogy hozzásegítsük a pedagógusokat és az oktatás minden résztvevőjét az energikus évkezdésre könnyed és motiváló szakmai tartalmakkal, erőt adván az új kihívásokhoz. Jelen cikkben egy kevesebb mint 8 perces előadást ajánlunk, melyben Christopher Emdin elárulja, mi a közös a rap koncertekben, a fodrászati csevegésben és a vasárnapi istentiszteletekben.

    TED (Technology, Entertainment, Design – technológia, szórakoztatás, dizájn) konferenciák globális sorozata, melyeket a non-profit Sapling Foundation (alapítvány) rendez. A konferenciák témáját kifejezi a szervezők fő jelszava: „ideas worth spreading”, azaz olyan gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni. A rendezvény különlegessége, hogy az előadók számára csupán 18 perc áll rendelkezésre, hogy átadják az információt, amit kívánnak, ugyanakkor inspirálják a hallgatóikat. A TED weboldalán lehetőség van a videók feliratozására, ennek eredményeképpen már több mint 1800 videó érhető el magyar felirattal. /Wikipédia/
    Chris Emdin: Tanítsák meg a tanárokat varázsolni!

     

    Életeket megváltoztatni és szétszórni a varázslatot

    Christopher Emdin szerint, ezt jelenti a tanítás. De vajon erre készítik fel azokat a pedagógushallgatókat, akiknek ősrégi pedagógiai elméletek magolásával telnek az egyetemi éveik? Ezt a kérdést teszi fel a tudományt támogató Emdin, aki a Science Genious B.A.T.T.L.E.S. kezdeményezést a Wu-Tang Clan hip-hop együttes GZA művésznevű rapperével közösen elindította, megosztja látomását arról, hogyan kelthetők életre a tantermek.

    Merthogy az előadó vallja, a varázslás igenis tanítható és nem csak  J. K. Rowlin könyveiben, hanem a tanárképzésben is életre kelthető, átadható képesség. Hogyan lehetséges, hogy bárkiből magával ragadó előadásmódú pedagógus váljék?

    A módszer valójában nem is túl bonyolult, bárhol megvalósítható. Hogy hogyan, az kiderül Christopher Emdin alábbi TED előadásából.

    Forrás: ted.com

    Előző cikkDrónpilóták, robotok, a jövő eszközei várják az érdeklődőket a Nyíregyházi Digitális Közösségi Alkotóműhelyben
    Következő cikkAz elmúlt 70 év legnehezebb esztendejét élte túl a kárpátaljai magyarság