Kezdőlap hírmozaik

    Készítsen óravázlatot és nyerjen! – 300.000 forint jár a legkreatívabb megoldásért

    A Közlekedési Kultúra napjának alkalmából gyermekeink biztonságát szolgáló pályázati felhívást ajánlunk olvasóink figyelmébe, a Magyar Biztosítók Szövetsége kezdeményezése alapján. A pedagógusok 5-8. évfolyamok vagy 9-12. évfolyamok számára készített óravázlatok készítésével indulhatnak az értékes pénznyereményekért. A díjak átadására a Biztonság Hete elnevezésű, baleset-megelőzési és biztosítási országos témahéten kerül sor. Benyújtási határidő: 2019. szeptember 5. napja. További fontos részletek cikkünkben!

    A Közlekedéstudományi Intézet (KTI), az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) tanári óravázlat készítésére vonatkozó pályázatot hirdet, két kategóriában:

    • az 5-8. évfolyamok diákjai számára oktatandó közlekedési ismeretek és baleset-megelőzés tárgykörök együttes bemutatására (Általános életvitel és technika tantárgy keretei között), továbbá
    • a 9-12. évfolyamok diákjai számára oktatandó közlekedési ismeretek és biztosítási ismeretek tárgykörök együttes bemutatására (Általános életvitel és technika tantárgy keretei között).

    A kiíró szervezetek küldötteiből álló Bíráló Bizottság által legjobbnak ítélt pályaművek szerzőit a Magyar Biztosítók Szövetsége az alábbi díjban részesíti (bruttó összegek), a fenti két kategóriában:

    1. díj: 300.000,- Ft
    2. díj: 150.000,- Ft
    3. díj: 50.000,-Ft

     

    Benyújtási határidő: 2019. szeptember 5. napja

    Cím: info@mabisz.hu

     

    Díjátadó a biztonság Hetén

    A bíráló bizottság döntésének várható időpontja: 2019. szeptember 20. A díjak átadására a Biztonság Hete elnevezésű, baleset-megelőzési és biztosítási országos témahéten kerül sor.

     

    Fontos tudnivalók:

    A pályamunkák elkészítéséhez használható tananyagtartalmak, ismeretanyagok elérhetősége:

    http://tankonyvkatalogus.hu/csatolmanyok/mabisz/ 

    A pályázat célja olyan óravázlat létrehozása, amely segíti az adott ismeretek tanórai – gyakorlat központú – feldolgozását. Pályamunkaként kizárólag eredeti, önállóan vagy csoportosan kifejlesztett óravázlat nyújtható be, ppt diasor formátumban, diánként rövid szöveges tanári magyarázattal. Az érvényes pályázat feltétele a pályázó hozzájárulása a pályamunka Bíráló Bizottság általi megismeréséhez és – a szerző(k) nevének feltüntetése mellett – a pályamunka oktatási célokra való, térítés nélküli felhasználásához, nyilvánosságra hozatalához.

     

    Forrás: Közlekedéstudományi Intézet, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége

    Előző cikkA mesemondás nem csak művészet, hanem nemzetközi szakma is – Interjú Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondóval
    Következő cikk„El kell felejteni a frontális tanítást, amiben mi felnőttünk!” Interjú Lányi Mariettával, a Gyermekek Háza pedagógiai vezetőjével