Kezdőlap hírmozaik

Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program, Ingyenes képzés Óvodapedagógusoknak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Polgár Judit nevével fémjelzett JPF World Kft., valamint a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. együttműködése nyomán 3000 magyarországi óvodába jut el a Sakkjátszótér eszközcsomag. Polgár Judit új óvodai programcsomagja a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program. A 2013 óta nagy sikerrel alkalmazott iskolai Sakkpalota Program óvodai változatával ismerkedhetnek meg a felkészítésen résztvevők. A Sakkjátszótér Program életkori sajátosságok figyelembevételével komplex megoldást nyújt az óvodás korú gyermekek képességfejlesztéséhez, és felkészíti őket az iskolára.

Játék + Kaland + Szabály = Sakk

A program lényege, hogy a sakk eszköz- és szabályrendszerét alkalmazza a komplex képességfejlesztés során.

A játékokkal, foglalkoztató füzettel és mozgásfejlesztő elemekkel kiegészített Sakkjátszótér Program a módszertani eszközök segítségével mindenki számára könnyedén elsajátítható.

A résztvevők betekintést nyerhetnek:

  • a Sakkpalota csodálatos mesevilágába,
  • ismerkedhetnek a Sakkjátszótér Program eszközrendszerével,
  • a szükséges módszertani és elméleti alapokkal.

Megismerhetik a Sakkjátszótér Program illeszkedését az óvoda mindennapjaihoz, hozzájárulását a gyermekek iskolai eredményességéhez, a komplex képességfejlesztés lehetőségeit és a Sakkjátszótér foglalkozások felépítését.

A sakk szimbólumrendszerével játszva a gyermekek nemcsak az óvodai életre, de a digitális világ impulzív és dinamikusan változó jelenségeire is felkészülnek. A program segítségével főként a logikus és kreatív problémamegoldó gondolkodást fejlesztjük, ami a mai világban elengedhetetlen feltétele az érvényesülésnek.

Online képzés

Az oktatófilm megtekintésével Ön részt vesz a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Programhoz kapcsolódó módszertani továbbképzésen.

Kérjük a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Programban résztvevő óvodapedagógusoktól az alábbi nyilatkozat elfogadását:

[ninja_form id=’33’]

Előző cikkA jövő mérnökei és informatikusai versenyeztek a World Robot Olympiadon
Következő cikkGyermekjogok világnapja a tanórán