Kezdőlap Digitális eszközök

Szabaduljunk ki digitálisan – Pénziránytű Tanulói és Tanári Díj

Készítettél már szabadulószobát? Még nem? Itt az alkalom! A Pénziránytű Alapítvány idei tanári és tanulói pályázatára egy nagyon aktuális feladattal, a diákok csapatmunkájára építő, pénzügyi tudatosságot fejlesztő, digitális eszközökkel támogatott szabadulószoba projekttel lehet pályázni. A különleges helyzetre való tekintettel a tanárok és diákcsapatok mellett a szülők, családok digitális szabadulószoba ötleteit különdíjjal jutalmazza az Alapítvány.

Pénziránytű Tanári díj és tanulói díjazás elnyerésére kiírt pályázatukra április 22-ig várja az Alapítvány a digitális pénzügyi szabadulószoba iskolai megvalósítását bemutató projektleírásokat. A cél, hogy tanári irányítással, a digitális térben együttműködő diákok egy, a későbbiekben is használható értékes projektet hozzanak létre. A 7-13. osztályos diákcsapatoknak és tanáraiknak kiírt pályázat részletei a https://www.penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-201920 oldalon érhetők el. A különleges helyzetre való tekintettel most a pályázatra szívesen fogadják szülők jelentkezését is, s a legjobb szülői (családi) projekteket különdíjban részesítik!

A Pénziránytű Alapítvány a Facebook oldalán még a tavaszi szünet előtt naponta osztott meg ötleteket, melyek segítenek abban, hogy a digitális térben, változatos IKT eszközök alkalmazásával hogyan lehet egyszerű, pénzügyi edukációs rejtvényeket létrehozni, hogy a szabadulószoba kerettörténetébe illesztve izgalmas rendszert alkossanak. 

Az ötletek között olyan népszerű alkalmazásokban találhattok példákat, mint a learningapps tankockái, az easel.ly infografikái, a google drive dokumentummegosztója, a wordart szófelhője, vagy egy tetszőleges qr-kód generátor. Érdemes használni a már ismert eszközöket, de csemegézhettek a közösségi média felületein a szülők és tanár kollégák által megosztott izgalmas lehetőségek között is. 

A szünetre pedig egy mini digitális szabadulószoba feladvánnyal készült a Pénziránytű Alapítvány, melynek kerettörténetét április 9-i Facebook posztjukban is olvashatjátok. Bízunk benne, hogy sikerült szórakoztató, egyben hasznos pályázatukhoz tanárnak, szülőnek és diáknak is kedvet csinálni.

Pénzügyi, digitális szabadulószoba a Pénziránytű Alapítványtól!

Szeretnél egy kicsit digitálisan is kiszabadulni? Nem maradsz játék nélkül a tavaszi szünetben sem! 

Kép: Pénziránytű
Elkezdődött a tavaszi szünet, de a húsvéti nyúl ma reggel véletlenül bezárt Téged a házába, amikor hímestojás osztó világ körüli útjára indult. Találtál ugyan egy kulcsot, de hogy tényleg ki is juss a házból, ki kellene kapcsolnod a riasztót. A kód egy jelszóval védett fájlban van a nyuszi laptopján, amihez szintén bejelentkezési jelszó szükséges…

Ezt viszont felírta ennek a lapnak az aljára 😊: https://www.penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-201920 

Aki tovább játszana velünk, kattintson a linkre és keresse az oldal alján az információt! 😉

A játékhoz szükség lesz: 

  • QR kód olvasóra (okostelefonra ingyenesen letölthető bármelyik megfelelő)
  • internetre
  • játékkedvre (némi kitartásra 😊)

A játékhoz jól jöhet:

  • család, barátok – hogy akár együtt is lehessen játszani, gondolkodni 😊

Még egy titok: a húsvéti nyúl Pénziránytű rajongó, így ne csodálkozzatok, ha a rejtélyek feloldásához egy kis alapvető pénzügyi ismeretre és/vagy a Pénziránytű honlapján található játékokra, kiadványokra lesz szükség.😉

Ugye mindenki kijut a nyuszi házából a tavaszi szünet végéig? Napi segítség a Pénziránytű Alapítvány Facebook posztjaiban április 10-14-ig! 

Jó szórakozást, izgalmas projekttervezést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk! 

Előző cikkAngol nyelvű esszé- és rajzverseny diákoknak
Következő cikkKérdések koszorús költőknek