Kezdőlap Digitális eszközök

(Virtuális) Osztálytermi eszközök egy helyen – Classtools

Nézzünk meg egy szuper oldalt nagyon sok eszközzel egy helyen, ingyen. Fakebook oldal? Idővonal? Badge készítése? Vagy esetleg egy vezető hír? Classtools!

Az alábbi eszközök mind-mind ingyenesek, regisztrációt nem igényelnek, csak mentéskor kell megadnunk egy jelszót hogy továbbra is használhassuk őket ingyen. Nézzük meg a kedvenc 5 Classtools eszközünket módszertani ajánlással. Az oldal legtöbb alkalmazása már nem használ Flash Playert a legfontosabbak közül, így azokat nem érinti majd a kiegészítő megszűnése.

  1. Random Name picker

A szerencsekerék több helyzetben felhasználható: csapattagok kisorsolása vagy esetleg a téma kiválasztása. A tanulók sokkal jobban elfogadják ha egy random módon generált opció szerint kell dolgozniuk, mint ha mi tanárok adjuk ki nekik.

Random name picker, képernyőkép
  1. Badgemaker

Egy projekt vagy akár a tanév végére is szuper kitüntetéseket készíthetünk vele, amit lementhetünk digitálisan, majd ha már lehet, kinyomatva oda is adhatunk a diákoknak. Érdemes figyelni arra, hogy a lapra választott feltöltendő képek jogtiszták legyenek, megfelelő forrásból például a pixabay oldalról, hiszen ebben is példát kell mutatnunk a diákoknak.

Kép: #dthpetrik
  1. Breaking News generator

Mennyivel gyorsabban elér valami egy diákhoz, ha egy képen látja, főleg ha úgy néz ki mintha híradó lenne. Egyszerű megoldás lehet fontos információ közlésekor, vagy az iskola elérhetőségein való kommunikációhoz.

  1. Twister

Bár hazánkban nem annyira népszerű közösségi oldal a Twitter, érdemes egy pillantást vetni a Twisterre, ami regisztráció nélkül engedi, hogy hírességek nevében készítsünk ál-tweeteket. Érdekes lehet például egy törtnélemi esemény feldolgozásakor, hogy ha akkor lett volna ez a közösségi kommunikációs forma, hogy reagáltak volna az adott személyek a helyzetre- a híres emberek nevét és a pontos dátumot megadva az alkalmazás kitölti egy képpel a tweetet.

Twister, képernyőkép
  1. Fakebook

Az oldal méltóan legnépszerűbb alkalmazása. Híres emberek kamu facebook- fakebook profilját hozhatjuk létre itt, ahol például végigmehetünk egy történelmi pillanat megszületésén. A kamu posztokra mások, más hírességek nevében válaszolhatunk, megadhatunk ismerősöket, vagy akár a kedvelők számát is.

https://www.classtools.net/FB/1225-gKVfeb
Előző cikkLufijátékok minden korosztálynak – nemcsak gyereknapra
Következő cikkTanév értékelése/lezárása digitálisan