Kezdőlap heti kitekintő

    Diákok és tanárok a fenntarthatóságról – kutatási program

    A Fenntarthatósági Témahét keretében idén először nagyszabású fenntarthatósági kutatás indult a teljes Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatás területén. Részletek a felhívásban!

    A Fenntarthatósági Témahét keretében idén először nagyszabású fenntarthatósági kutatás indult a teljes Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatás területén. A kutatás a diákoknak és tanáraiknak a fenntarthatóságról alkotott véleményét és a Fenntarthatósági Témahéten szerzett tapasztalatait kívánja felmérni. A kutatás kiemelt célcsoportjai a 10-18 éves, hazai és határon túli, felső tagozatos és középiskolás diákok, illetve általános- és középiskolában oktató pedagógusok.

    Kép forrása: https://www.fenntarthatosagikutatas.hu/

    A kutatás online kérdőívek és fókuszcsoportos interjúk formájában valósul meg. A diákoknak szóló online kérdőív a Fenntarthatósági Témahét honlapjáról elérhető és 2020. november 5-ig okostelefonról, tabletről, laptopról, asztali számítógépről egyaránt kitölthető. A kutatás módszertanát és az eredmények feldolgozását több hazai egyetem és szervezet biztosítja.További információ a kutatás részleteit leíró honlapon található.

    További hasznos oldalak a témában:

    www.fenntarthatosagi.temahet.hu

    www.facebook.com/fenntarthatosagi.temahet/

    https://www.fenntarthatosagikutatas.hu/ .

    Előző cikkMinőségi idő – fókuszált idő a 7 perces generáció korszakában
    Következő cikkMentális rugalmasság – az osztályteremben is