Kezdőlap Digitális eszközök

Halloween az (angol) órán: 6+1 ötlet

Halloween közeledtével összegyűjtöttünk pár ötletet, melyek nem csak az angol órán lehetnek hasznosak az őszi szünet előtt.

  1. Halloween dominók

A hagyományos dominó újragondolás angolul, prepozíciók ismétlésére (is): a dominó kirakásához meg kell találnunk a leírás alapján, melyik kép következik. Használhatjuk jégtörő vagy levezető feladatnak is.

Kép: Busyteacher képernyőkép
  1. Halloween és a kódolás

A Code.org oldal több lehetőséget is kínál arra, hogyan tudjuk az egyszerű kódolási feladatokat összekapcsolni a Halloween témakörével. Például ez.

Kép forrása: Code.org képernyőkép
  1. Készítsünk animációt Powerpointban!

Ki hinné milyen egyszerű egy animáció készítése prezentáció formájában? Az alábbi videó lépésről lépésre megmutatja, hogyan tudunk percek alatt készíteni animációt külön szoftver használata nélkül. Az eredményt érdemes powerpoint-diavetítés formátumban elmenteni.

  1. Halloween történelme

Rövid videó a History Channeltől: mi az, amit biztos nem tudtunk a Halloweenről?

  1. Faragjunk tököt: online!

A töklámpás faragása nagyon mókás, de mennyivel jobb online, amikor nem kell takarítanunk utána 🙂  Sőt mi több, ha elrontjuk a mintát, bármikor újra lehet kezdeni anélkül, hogy megvágnánk az ujjunkat a folyamat közben. A végeredményt lementhetjük pdf-ben vagy éppen meghallgathatjuk hanggal is.

Kép: https://onlinepumpkincarving.com/pumpkin/ képernyőkép
  1. Csokit vagy csalunk: Powerpoint/Google diák sablon

A Slidesmania újabb sablonjában mindent megtalálhatunk, ami a Halloweennel kapcsolatos: töklámpás, cukorka, pókok, és boszorkány is. Használhatjuk akár egy nagy közös ötleteléshez, ahol a diákok kollaboratívan készítenek egy prezentációt a Halloweennel kapcsolatos legfontosabb információkról vagy  éppen tévhitekről.

Kép: Slidesmania képernyőkép

+1 : legyen saját szörnyünk! (az oldal futtatásához Adobe Flash szükséges) Egyszerű játék a legkisebbeknek, akik egy szörny megalkotása mellett gyakorolni tudják a testrészek neveit is.       http://learnenglish.educ.ar/make-your-monster/

Összeállította: Tóth Éva, főszerkesztő

Források:

https://busyteacher.org/classroom_activities-vocabulary/holidays_and_celebrations/halloween-worksheets/

https://www.heathermonthie.com/free-halloween-coding-activities/

Előző cikkÉrzelmi intelligencia a digitális korban
Következő cikkMinőségi idő – fókuszált idő a 7 perces generáció korszakában