Kezdőlap Digitális eszközök

Jön a 6. Digitális Témahét!

2021. március 22. és 26. között kerül megrendezésre immár hatodik alkalommal a Digitális Témahét. Válasszuk ismét a projektmódszert a digitális kompetencia fejlesztéséhez! Hasznos ötletek, oldalak cikkünkben.

A Digitális Témahét térdhódítása az elmúlt években

Az immár hatodik évébe lépett Digitális Témahét a digitális pedagógia legnagyobb hazai eseménye. 2016-ban közel 2000 digitális oktatási projekt valósult meg több mint 5 ezer pedagógus közreműködésével és mintegy 80 ezer diák részvételével. A további években folyamatosan nőtt a résztvevők száma, 2017 óta a szervezett projektek száma mindig meghaladta a 3 ezret és immár a hazai tanulók több mint 10%-a vett részt a Digitális Témahét foglalkozásaiban. 2020 tavaszán a digitális munkarend idején is megvalósult a Digitális Témahét és számos jógyakorlatot tett közzé az online tanítás támogatására.” (forrás: https://digitalistemahet.hu/)

Kép forrása: https://www.facebook.com/digitalistemahet

Webináriumok

2021-ben folytatódik a Digitális Témahét nagysikerű webinárium-sorozata. Az előadások felvételei a Digitális Témahét Youtube csatornáján és a Tudásbázisban elérhetőek. Az aktuálisan következő, valamint a megtartott webináriumokról itt olvashatunk.

DTH Online

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ ajánlásai között webináriumok felvételei mellett mintaprojekteket, ajánlásokat is találunk a korábban már sikeres projektet megvalósított pedagógusoktól.

Projektmódszer lépésről lépésre — Ajánlások nem csak a Digitális Témahétre

A DPMK által készített videósorozat interaktív összefoglalója lépésről lépésre segíti a projekteket tervező kollégákat.

 

Projektmódszer lépésről lépésre , forrás: https://digitalistemahet.hu/hir/projektmodszer-lepesrol-lepesre-ajanlasok-nem-csak-a-digitalis-temahetre

A legfrissebb, e heti webinárium felvétele is elérhető már a Digitális Témahét youtube csatornáján, ahol rengeteg hasznos ötletet kapunk projekttervezéshez:

Digitális Témahét Tudásbázis

A Digitális Témahét tudásbázisában célcsoport, évfolyam, típus és tantárgy szerint szűrve váloathatunk a kész projektcsomagok között. A tartalmi kínálat folyamatosan bővül. A projektcsomagok komplett leírásokat, sablonokat tartalmaznak, fejlesztési/tanulási célokkal, eszközigénnyel, melyek letöltés után személyre szabhatóak.

Szakképzési mintaprojektek

A kész projektcsomagok kínálata ebben az évben szakképzési mintaprojektekkel is bővült: „az Innovációs és Technológiai Minisztérium is kiemelten fontosnak tartja, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapjon a projektpedagógia, a digitális technológiával támogatott oktatás és a digitális készségek fejlesztése a szakképző intézmények oktatási tevékenységében, továbbá, hogy ezek az innovatív pedagógiai módszerek kifejezetten az ágazati alapoktatáshoz kapcsolódó témákat érintve jussanak szerephez a szakképzésben„. Az ágazatonként elérhető projektcsomagok listája folyamatosan bővül.

Ön már felkerült a térképre?

Terveznek programot a Digitális Témahétre? Nem március 22 hetében? Nem baj, az év során bármikor lehet csatlakozni és projektet megvalósítani. Kerüljön fel ön is a térképre! A regisztrált iskolák kitűzőt kapnak, melyet utána elhelyezhetnek elérhetőségeiken, büszkén hirdetve a részvételt.

További információkért látogasson el a Digitális Témahét oldalára.

Elérhetőségek:

Előző cikkVirtuális kiállítások március 15-re
Következő cikkOnline kurzusok indulnak a Sakkjátszótér és a Sakkpalota program továbbképzéseiből