Kezdőlap heti kitekintő

    Számunkra a legfontosabb, hogy a tanulás mellett a tanítás is élmény legyen!

    A Komplex Alapprogram távoktatási képzései

    Az „EFOP-3.1.2-16-2016-00001 A köznevelés módszertani megújítása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából” elnevezésű projekt már eddig is számos eredményt elért a projektcímben megfogalmazott cél megvalósítása tekintetében. A Képzési Központ a lemorzsolódás csökkentésére tett erőfeszítések újabb lépéseit dolgozta ki annak érdekében, hogy minél több, a programba eddig be nem kapcsolódott intézményben bevezetésre kerüljön a program.

    Nagy segítség lehet az intézményeknek a központ képzésekkel kapcsolatos innovációja, miszerint azok 2020. augusztus 1-től távoktatási formában is elvégezhetőek az alábbiak szerint: elsőként a Komplex Alapprogram Koncepciója (KAK) és Differenciált Fejlesztés Heterogén Tanulócsoportokban (DFHT) kurzusokat kötelező elvégezni, majd további 5 alprogrami képzésből szükséges kettőt választani (Digitális alapú, Művészetalapú, Testmozgásalapú, Logikaalapú, Életgyakorlat-alapú). A pedagógusok a távoktatási továbbképzést könnyített – képzésenként 14 napos ciklusban, egyéni időbeosztással online formában tudják elvégezni.

    A távoktatási továbbképzések elvégzése nem jelent plusz terhet az intézmény számára, nem kell beépíteni a tanév rendjébe a programot, azonban annak elemeit alkalmazhatja az iskola.

    Amennyiben egy adott intézmény nevelőtestületének a képzések elvégzése után megtetszik a program, a bevezetéshez szakmai támogatást biztosítanak. A továbbképzések elvégzése az intézmény számára semmilyen további kötelezettséget nem von maga után, ugyanakkor biztosítani tudják a pedagógusok részére a programban kidolgozott szakmai anyagok nyomtatott (kb. 30 db) verzióját, valamint az elektronikusan elérhető Tudástárat, melyben megtalálhatók az óratervek, foglalkozástervek, tanmenetek és módszertani eszköztárak.

    Bővebb információt a Komplex Alapprogram honlapján található a képzésekről: https://www.komplexalapprogram.hu/cms/tartalom/megtekint/kepzeseink

    EFOP-3.1.2-16-2016-00001 A köznevelés módszertani megújítása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából
    Előző cikk5 kedvenc ötletünk Nőnapra
    Következő cikkMárcius 15-i feladatok – eredeti Kossuth-hangfelvétellel!