Kezdőlap hírmozaik

    Törökméz és gránátalma – online kultúrtörténeti vetélkedő

     „Törökméz és gránátalma – kalandozások a türk világ múltjában és jelenében” címmel online kultúrtörténeti vetélkedőt szervez a köznevelésben tanuló magyarországi és külhoni diákok számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Türk Tanács magyarországi Képviseleti Irodája megbízásából a Geopress Zrt.

    Értékes tanári nyereményekkel szervez vetélkedőt a köznevelésben tanuló magyarországi és külhoni diákok számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Türk Tanács magyarországi Képviseleti Irodája megbízásából a Geopress Zrt.

    Forrás: a verseny Facebook-oldala

    „A türk világ legalább 170 millió embert foglal magában a Dardanelláktól az Altáj-hegységig, a Turáni-alföld északi szögleteitől a Földközi-tenger kikötőiig. Egy olyan világ ez, amelyet a nyelvi rokonság, a történelem és a közös jövő kapcsol egybe. Célunk, hogy a vetélkedő során a diákok megismerjék Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán történelmét, hagyományait, kulturális, természeti értékeit és magyarországi kapcsolódásait” – olvasható a szervező intézmény pedagógusoknak szóló felhívásában.

    A tudásversenyen 8-13. osztályos diákok indulhatnak 4 + 1 fős csapatokban (4 fő diák + 1 fő felkészítő tanár). A verseny 3 online fordulóból és egy országos döntőből áll, ahova a 4 legjobb csapat jut be. A verseny döntőjébe jutott 4 csapat részesül díjazásban.

    A versenyre a honlapon, a csapatregisztráció felületen lehet regisztrálni. A csapatot a csapatkapitány regisztrálja, ő jogosult a csapattagok meghatározására, a felkészítő tanár megnevezésére. Regisztráció után a regisztrált adatokon már nem lehet változtatni. Regisztrálni a regisztrációs időszak kezdetétől az 1. online forduló végéig (2021. április 18-ig) lehet. A döntőn történő részvétel feltétele, hogy a regisztráló diákok csak valós iskolával, valódi (nevezett) csapattagokkal, valamint felkészítő tanárral rendelkezzenek. A döntőn a nevezett csapattagok és felkészítő tanár vehet részt.

    Forrás: a verseny Facebook-oldala
    1. forduló: 2021. április 5. – 2021. április 18.
    2. forduló: 2021. április 19. – 2021. május 2.
    3. forduló: 2021. május 3. – 2021. május 16.
    4. Döntő 2021. május 24. – június 6. közti időszakban (a csapatokkal egyeztetett időpontban).
    5. A honlapon a verseny időtartama alatt heti rendszerességgel megjelenik egy kvízkérdés, melyre a helyes választ adó csapat további pontokat kaphat. (Részletek a Játékszabályzatban https://www.turkvetelkedo.hu/)
    6. A csapatok a regisztrációnál megadhatják csapatuk szöveges bemutatkozóját, valamint egy csapatfotót, melyért további pontokat kaphatnak. (Részletek a Játékszabályzatban https://www.turkvetelkedo.hu/)
    Forrás: a verseny Facebook-oldala

    A verseny 1. online fordulóját 2021. április 18-ig bármikor ki lehet tölteni. A második forduló feladatait 2021. május 2-ig, a 3. online forduló feladatait 2021. május 16-ig lehet beküldeni. A 3. forduló zárását követő 7 napon belül nyilvánossá válik a verseny hivatalos eredménylistája a honlapon. (https://www.turkvetelkedo.hu/)

    A vetélkedő 3 online fordulóból áll majd, melynek során kvízkérdéseket és különféle interaktív feladatokat kell megoldaniuk a csapatoknak. A felkészülést a téma szakértőinek videós előadásai, prezentációi, hasznos linkek segítik.

    Előző cikk5 alprogramon keresztül valósul meg a módszertani megújulás a Komplex Alapprogramban
    Következő cikkDigitális néptánc 2021