Kezdőlap hírmozaik

    Indul a verseny!

    Április 18-ig még lehet regisztrálni a Törökméz és gránátalma című tudásversenyre. Az első (online) forduló feladatai április 5-től tekinthetők meg a vetélkedő honlapján.

    Forrás: a verseny Facebook-oldala

    „Ismered a Közép-Ázsiát megjárt híres magyar utazókat? Utaznál képzeletben tevekaravánon a Kizil-kum sivatag homokdűnéi között? Sátraznál együtt lovasnomádokkal a Tien-san hegység fenséges hegycsúcsai gyűrűjében? Ez az interaktív verseny segít abban, hogy megismerkedhess a 170 millió embert magába foglaló keleti türk népek (azeriek, kazakok, kirgizek, törökök, üzbégek és más kisebb türk népcsoportok) kultúrájával, rendkívül gazdag kulturális örökségével és mindennapi életével” – szólítja meg a diákokat a Törökméz és gránátalma című verseny felhívása.

    Amint arról már korábban is beszámoltunk, e tudásversenyen 8-13. osztályos diákok indulhatnak 4 fős csapatokban. A csapat egy felkészítő tanárt is regisztrálhat, aki a versenyre való felkészülést segíti. A versenyre a honlapon, a csapatregisztráció felületen lehet regisztrálni. A csapatot a csapatkapitány regisztrálja, ő jogosult a csapattagok meghatározására, a felkészítő tanár megnevezésére. Regisztráció után a regisztrált adatokon már nem lehet változtatni. Regisztrálni a regisztrációs időszak kezdetétől az 1. online forduló végéig, azaz április 18-ig lehet.

    Az alábbi videóban Dr. Hóvári János egyetemi docens, történész, turkológus, a Türk Tanács magyarországi Képviseleti Irodájának vezetője, nagykövet, valamint a Képviseleti Iroda diplomatáinak felhívása:

     

    A VERSENY 1. ONLINE FORDULÓJÁT 2021. ÁPRILIS 18-IG BÁRMIKOR KI LEHET TÖLTENI. A MÁSODIK FORDULÓ FELADATAIT 2021. MÁJUS 2-IG, A 3. ONLINE FORDULÓ FELADATAIT 2021. MÁJUS 16-IG LEHET BEKÜLDENI. A 3. FORDULÓ ZÁRÁSÁT KÖVETŐ 7 NAPON BELÜL NYILVÁNOSSÁ VÁLIK A VERSENY HIVATALOS EREDMÉNYLISTÁJA A HONLAPON. (HTTPS://WWW.TURKVETELKEDO.HU/)

    Az első online forduló április 5-én, hétfőn jelenik meg. A kitöltést bármikor el lehet kezdeni, de egy csapat csak egy alkalommal töltheti ki az online kérdéssort.

    Néhány elektronikus segédlet elérhető a verseny You Tube-csatornája: https://www.youtube.com/channel/UCr5rh9ctfCqH6CDE2l7_Liw/videos

    Itt számos izgalmas és hasznos ismerettel gazdagodhat az érdeklődő – például a térség magyar kutatóról, Almásy Györgytől Vámbéry Árminig.

    A verseny Facebook-oldalán a kapcsolódó információkon túl számos érdekességgel találkozhatnak az érdeklődők: ismereteket szerezhetnek például a török ételekről és húsvéti szokásokról – sőt, akár egy török irodalommal foglalkozó „mini kihívást” is teljesíthetnek.

    További részletek és előregisztráció: https://www.turkvetelkedo.hu/

    A verseny Facebook-oldala: https://www.facebook.com/turkvetelkedo

    A verseny Instagram oldala: https://www.instagram.com/turkvetelkedo/

    Előző cikkQuizOffice – egy helyes válasz a digitális oktatásra
    Következő cikkTanulni élmény! Na meg tanítani is! Ismerd meg a Komplex Alapprogramot!