Kezdőlap Digitális eszközök

IRÁNYTŰ A PÉNZÜGYEKHEZ AR MEGOLDÁSOKKAL ÉS VÁLLALKOZÓI E-LEARNING TANANYAGGAL

A hamarosan induló tanévre még rendelhető a Pénziránytű Alapítvány ingyenes középiskolai tankönyve, az Iránytű a pénzügyekhez, melynek legújabb, aktualizált kiadása kiterjesztett valóság (AR) megoldásokkal színesítve áll az érdeklődő középiskolások és tanáraik rendelkezésére. A tankönyv kiegészítéseként elkészült a technikumokban kötelező pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy vállalkozói fejezetekkel kibővített e-learning tananyaga is.

Az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv elérhető a KELLO hivatalos tankönyvlistájában, s ingyenesen rendelhető a magyarországi középiskolák számára. Amennyiben még nem rendelt vagy további példányokra lenne szüksége, az augusztus 21.-szeptember 15. közötti tankönyv pótrendelési időszakban, de szeptember 24-től akár évközben is leadhatja igényét.

Az akkreditált tankönyv legújabb kiadása a hozzá tartozó feladatbankkal, kiegészítő feladatokkal, tanári kézikönyvvel és prezentációval együtt a Pénziránytű Alapítvány honlapjáról is ingyenesen elérhető és letölthető minden érdeklődő számára.

A tankönyv 2021-es kiadásának nyomdai és letölthető változata is kiterjesztett valóság megoldásokkal teszi még látványosabbá és befogadhatóbbá a mindennapi pénzügyi információkat. A kiegészítő multimédia tartalmak megjelenítéséhez az ingyenes „AR Books libARy” app mobiltelefonra való letöltésére van szükség, mely ingyenesen elérhető az online áruházakból:

Az applikáció használatához regisztrálni kell, és az alkalmazás utasításai szerint a PENZIRANYTU kiadványkódot használni. Az applikáció részletes telepítési és beállítási útmutatója itt érhető el: https://shop.arbookslibrary.com/hogy_mukodik

Ezután az eszköz hátlapi kameráját az AR logóval megjelölt képek fölé kell tartani. A képek ekkor megelevenednek és megtekinthetők az adott témához kapcsolódó 2-4 perces animációk, magyarázó videók is. A tartalom megjelenítése internetkapcsolatot igényel és adatforgalommal jár. 

A pedagógusok pénzügyi-gazdasági nevelő munkáját az Alapítvány ingyenes e-learning portálja is támogatja. Az Iránytű a pénzügyekhez tankönyv interaktív változata és a technikumokban kötelező Pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy korábban már elérhető pénzügyi félévének tananyaga mellett elkészült a vállalkozói témakört feldolgozó kerettantervi tanórák e-learning változata is. Ennek eredményeként a tankönyv, illetve a tantárgy teljes anyagát kvízek, tesztek, és látványos animációk segítségével dolgozhatják fel a diákok. Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja hagyományos, hibrid és digitális munkarendben is, valamint lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának, tudásának feltérképezését, ellenőrzését, mérését. 

Előző cikkOnline nyelvoktatás autentikus környezetben – interjú
Következő cikkTippek a tanévkezdéshez – ötletek már alsóban tanítóknak (is)